Ahmet Ibrikçi, iddiaları AKP Il Başkanlığı adına cevaplayarak ne amaçlıyor?

Ahmet Ibrikçi, iddiaları AKP Il Başkanlığı adına cevaplayarak ne amaçlıyor?

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan, Tarım Il Müdürlüğü’ne ait çay ocağı tahliyesi ile ilgili haberde adı geçen AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, iddialara basın açıklaması ile cevap vermek yerine, “AKP Il Başkanlığı adına Ahmet Ibrikçi” imzalı olarak, Kırklareli Noter kanalı ile Gazetemiz Sorumlu Yazı Işleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Gazetemiz Sahibi Öznur Yapı A.Ş. Imtiyaz Hakları Temsilcisi Emre Varlık’a ayrı ayrı ihtar çekmeyi tercih etti.

Ihtar metininde yer alan, haberin çelişkili olduğuna dair iddianın en güzel ispatı ise; www.kirklartv.com’da yayınlanan olay anını gösteren video çekimidir. Ahmet Ibrikçi’nin kamuoyu tarafından irdelenen ve farklı yorumlara yol açan Il Başkanlığı döneminde edindiği menkul ve gayrimenkullerin kaynağını açıklayarak kendi ile ilgili iddialardan aklanması gerekmektedir.  

“TUZ, BAHARAT, ARI KOVANI” şeklindeki manşetimiz; gazetemize gelen ve kaynaklarını bizimle paylaşan vatandaşların Tarım Il Müdürü Murat Yıldız ile birlikte Ahmet Ibrikçi’nin de adının geçtiği ciddi iddialardır.

Ayrıca bu konuların dışında, Ahmet Ibrikçi’nin yargıya yansıyan diğer olaylarını da okurlarımızla paylaşamadığımız, basın-yayın yasakları çerçevesinde yayınlayamadığımız için üzgünüz.

Kendisine yöneltilen iddialara, ihtamda belirttiği gibi “onurlu ve haysiyetli” bir insana yakışan şekilde cevap vermek yerine, hedef şaşırtmak amacı ile AKP Il Başkanlığı’nı dahil etmesinin doğru olmadığını hatırlatmak da bizim görevimiz.

Sayın Ahmet Ibrikçi’nin gazetemize gönderdiği ihtar metnini de siz değerli okurlarımızla paylaşıyor ve yorumu yine sizlere bırakıyoruz;