Ahmet Mithat I.Ö.O'dan ‘geçmişten günümüze teknolojik ürünler sergisi'

Ahmet Mithat I.Ö.O'dan ‘geçmişten günümüze teknolojik ürünler sergisi'

İlimiz Ahmet Mithat İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencilerinin ‘iyi ki var’ üniteleri içerisinde yer alan konu ile ilgili olarak geçmişte kullanılmış olan bir çok iletişim aracı ve faydalı ürünler ‘geçmişten günümüze teknolojik ürünler sergisi’ adı altında sergilendi. Okulun 4- A ve 4- B öğretmenleri Cazibe Ayol Baştuğ ve Buket Gövce öğretmenleri tarafından organize edilen zamane teknolojisi sergisi, 3 Mart Salı günü açıldı.

Sergini açılışına; Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Kocahıdır Ilköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Doğan Işıkalp Ilköğretim Okulu Müdürü Bahattin Özdemir ve Hamdi Helvacıoğlı ilköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızılay katıldı.

Çoğunluğu Şair ve Yazar Mustafa Ermiş’in arşivinden, öğrenciler, öğretmenler ve Çolakoğlu Hurdacılık’tan toplanarak okulun koridorunda sergilenen ürünler arasında; plak çalar, ses kaydedicisi, radyo, daktilo, dikiş makinası, teksir makinası, orak, ellik, kahve değirmeni, soba, telefon, hesap makinası, gaz ocağı, kum saati, rende, film makinası, fotoğraf makinası, fener, mısır patlatma makinası, teyp, telgraf, yayık ve diğren yer aldı. Tamamen geçmiş zamanlarda kullanılmış olan teknoloji ürünlerinin yer aldığı sergi saat 14:30’da açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan 4- A öğretmeni Cazibe Ayol Baştuğ; ”Iyi ki var, ünitemiz içerisinde yer alan geçmişten günümüze teknolojik ürünlerin, sergisini açmış bulunuyoruz. Daha önceden eski atalarımızın nasıl iletişim kurduklarını ve nelerden faydalandığını bu sergi sayesinde görmüş oldunuz. Sergimizin açılmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyoruz.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Okul Müdürü Mehmet Ağca da yaptığı konuşmasında; ”Bu serginin adını ben otantik sergi koyuyorum. Çünkü bu sergideki tüm ürünlerin hepsi otantiktir. Eskiden olan bir çok iletişim aracını ve bir çok şeyi şimdi kullanamıyoruz. 4. sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize böyle bir sergiyi açtıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Serginin iki gün açık kalacağı belirtildi.

Okul binasında aile eğitimi

Kırklareli Merkez Ilçe Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu sunum ve gösteri salonunda 7- 19 yaşları arasındaki çocukların annelerine yönelik olarak bilgilendirme kursu verilmeye başlandı. Unicef’in katkıları, Sosyal Hizmetler Il Müdürlüğü’nün personel desteği ve çocuk gelişimi uzmanı Dilek Erdem Yahşi tarafından Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu velilerinin isteği üzerine ilk defa uygulanan eğitim kursları start aldı. 8 hafta boyunca, haftada bir gün 4 saat kurs görecek olan öğrenci velileri kursun tamamlanmasının ardından sertifika alacakları belirtildi. Kursa katılan veli annelerine bir açıklama yapan Ahmet Mithat Ilköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ağca; ”Eminim bu faaliyet sonucunda sizler de çok büyük fayda göreceksiniz. İstedik ki bu kurs sayesinde daha bilinçli ailelerimizi bilinçlendirelim. Biz okul yönetimi olarak öğretmenlerimizden gelen önerileri sürekli olarak değerlendiriyoruz. O yüzden bu kurs için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”dedi. 18 öğrenci velisi annenin katıldığı bilgilendirme ve eğitim kurslarının tamamlanmasının ardından sertifika töreninin Anneler Günü’nde kursiyer veli annelere verilmesinin planlandığı bildirildi.