Ahmet Mithat İlköğretim Okulunda 23 Nisan coşkusu

Ahmet Mithat İlköğretim Okulunda 23 Nisan coşkusu

Kırklareli Ahmet Mithat İlköğretim Okulu’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında etkinlikler düzenlendi. Sunumunda çocuklar tarafından yapıldığı bayram etkinliklerinde çocukların ve izleyenlerin coşkusu hakimdi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Akabinde Ahmet Mithat İlköğretim Okul müdürü Cevdet Ağca günün anlamı ve önemine yönelik konuşmasını sundu.

“Var mı bütün Dünyada/ Böyle çocuk bayramı/ Ulu Önderin armağanı /23 Nisan Çocuk Bayramı” diye haykırarak izleyenleri coşturarak programa başlayan minik sunucular, kendilerine verilen değeri bu dörtlükle dile getirdiler.

Program sırasına göre ilk önce meydanı Anasınıfı A grubu öğrencilerinin çok güzel bir gösterisi ile start aldı. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan dans gösterisine balonları uçurarak başladılar. Yapılan etkinlik başlangıcı gibi sonu da harikaydı. Kutu içerisindeki güvercinleri özgür bırakarak sonlandırdılar. Gösteri öğrenci ve velilerin tempo tutmasıyla da herkese zevkli dakikalar yaşattı. Proğram aralarında Şiriler okuyan küçük sunucular Irem ve Fatih almış oldukları görevi hakıyla yerine getirirken şunları söylüyordu “Bugünleri gösteren/ 23 Nisanı veren/ Büyük Atam Diyor ki/ Türk, Öğün, Çalış, Güven” diyerek Atalarına olan minnetlerini ve sevgilerini dile getişriyorlardı.

Minklerin ardından Piste 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden oluşan Halk oyunları ekibi çıktılar. Başarılı bir folklor oyunu sergileyen öğrenciler, aldıkları alkışlarla bunu kanıtladılar.

Ayrıca 29- 30 Nisan arası yapılan Kırklareli Puanlı Atletizm Il brinciliği yarışmasında derceye giren öğrenciler takdim edildi;

Yüksek atlamada Nazlı Demirkol il 3./ 75 metre koşuda Deniz Güreşçi Il 3./ 1000 m. uzun koşuda ise Emre Cuci il 3. oldu. Atalarının onlara armağan ettiği bayrama, onlarda bir derece alarak bir gurur tablosu sergilediler. Gösteri aralarında okunan sözler ve sunumlar adeta çocukların kendilerine armağan edilen bügüne Atalarına teşekkür ve minnetle doluydu. Çocuklar mutluydu çocuklar gururluydu, sanki onlar çocuk değildi, büyümüş büyümüş kocaman olmuşlardı. Atalarının karşına dikilmiş gibiydiler.

Bu kez alan da yerini Anasınıfı B grubu öğrencileri aldı. Çok şirin güzel bir gösteri sundular. Kıyafetleriyle hareketleriyle yaptıkları danslarla onlarda seyirciden tam puan aldılar. Veliler çocuklarının bu anlarını belgelemek için birbirleriyle yarıştılar.

Anasınıfı C grubu öğrencileride dans şovlarıyla herkesi büyüledi. Dikkat çekici kostümleriyle danslarını büyük ustalıkla yaptılar. Alkışlar tabiki yine bu minikler içindi.

Sırasıyla bütün sınıfların katılımlarıyla büyük çoşku içinde hazırlanıp gösterime sunulan etkinlik seyircilerden tam puan aldı.

Sunucuların şiir tadında söylemiş oldukları sözlerde kayda değer türdendi. “Bizim için harcanan, boşa gitmez bu emek, çünkü her türk çocuğu 23 Nisan demek” diyerek hepsi birden haykırıyordu.

1/A sınıfı öğrencisi Remzi Kösem ise “23 Nisan” isimli şiirini okuyarak  sevincini herkesle paylaştı.

Ahmet Mithat İlköğretim okulunda yapılan etkinliklerin hepsi de birbirinden güzel gösterilerden oluşuyordu.

 Kolbastı, Düm tek tek, folklor oyunları, Minik karetecilerin şovu, izci grubunun gösterileri , Grup halinde şiirler okuyup milli duyguları kabartan öğrenciler kendilerinin bayramında  muhteşem bir gösteri hazırlayarak izleyenlere güzel bir hediye verdiler.

Göstermiş oldukları performans alkışlanacak türdendi. Hepsine teşekkür ediyoruz.

Ayrıca program esnasında Ahmet Mithat İlköğretim Okulunun yaranına marifetli eller tarafından lokma pişirilip satışa sunuldu.