Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisleri Sentetik Çimle kaplandı

Çorlu Belediyesi, Sağlık Mahallesi yolu üzerinde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisleri'nin zeminini sentetik çim ile kapladı.


HABER MERKEZİ
Uzun yıllar Çorluspor ve amatör kulüplere hizmet veren Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisleri’nde, yapılan maçların yoğunluğundan dolayı doğal çim saha kullanılamaz hale geldiği için sentetik çim ile kaplandı. Sentetik Çimlerin serilmesinin yanı sıra sahayı çevreleyen duvar ve direkler de boyandı. Tesisteki çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.
Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisi’nde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun; “Daha önce kullanılan doğal çim saha Çorlu’daki amatör kulüplerin maç yoğunluğunu kaldırmadığı için zemini kullanılmaz hale gelmiştir. Saha bu haliyle sporcuların sağlığını tehdit ettiği için sentetik çim ile kaplamaya karar verdik. Sahadaki zemin hazırlığı tamamlanma aşamasına geldi. Bir hafta sonra amatör kulüpler maçlarını burada yapabilecekler. Bu spor tesisinde seyirci ve taraftarlar için bir tribün kurmayı planlıyoruz. Ayrıca bir kafeterya açarak hizmete sunacağız. 200 bin TL. İhale bedeliyle yenilenen bu sahada amatör kulüplerimiz Çorlu´ya yakışan bir ortamda maç yapacaklardır” dedi.
Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisinin, Çorlu’daki spor kulüplerinin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını belirten Tosun, “Çorlu Belediye Hizmet Binası’nın arka tarafında yeni bir sentetik çim saha kurmayı hedefliyoruz. Yenilediğimiz spor tesisi 92x60 metrelik büyüklüğe sahip. Alternatif olarak kuracağımız çim sahanın büyüklüğü 105x68 metre olacak. Bu ay içerisinde fizibilite çalışmalarını tamamlayarak ihale açmayı planlıyoruz” diye konuştu. (s)