AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları'nı yokladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli merkez ilçe ile ilçelerinden Belediye Başkan Aday Adayı olanların temayül yoklamasını gerçekleştirdi. 10 gün içerisinde kesin adayların belli olması bekleniyor.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Belediye Başkan Aday Adayları ile İlçelerinin Belediye Başkan Aday Adayları’nın Temayül Yoklaması’nı 04 Ocak 2009 Pazar günü gerçekleştirdi. Kırklareli Öğretmenevi’nde saat 11.00’de gerçekleştirilen yoklamaya; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Canan Kasım, Ünal Kaçır, AK Parti İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak, Kadın Kolları Başkanı Nadiye Şen Akar, İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları katıldı.
* “Teşkilatlar siyasi partilerin kılcal damarlarıdır” 
Temayül Yoklaması’nda ilk konuşmayı yapan Siyasi ve Hukuk İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şenel Akbay Siyonist ve Terörist İsrail’in masum bir devlet olan Filistin’i işgal ederek zulüm yapmasını kınadığını belirterek şunları kaydetti:
“Gerek merkez ilçemizde ve gerekse de ilçelerimizde çok değerli arkadaşlarımız ve partililerimiz yaklaşmakta olan mahalli seçimler için Belediye Başkanlıkları’na Aday Adayı oldular. Bugün toplanmamızın ana amacı da bu adaylarımız için temayül yapılmasıdır.
Teşkilatlar çok önemlidir. Siyasi yapının siyasi vücudun kılcal damarları gibidir. Öncelikle tüm görevler buralardan başlıyor. Teşkilatların temayülü bu bakımdan çok önemlidir. Bu yüzden de burada yapılacak bu görevin ciddiyeti anlaşılmaktadır. Bu yüzden teşkilatlarımıza çok önem verilmelidir.”
* “Durmak yok yola devam”
AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kasım 8 aylık bir parti olarak girdikleri 2002 seçimlerinden iktidar olarak çıktıklarını ve her seçimde oylarını arttırdıklarını, insan odaları çalışmalar ile yerel seçimlerde de partilerinin oylarının artacağını belirterek şunları kaydetti:
“2002 seçimlerine 8 aylık bir parti olarak girdik ve iktidara geldik. 2004 yılında bunu tekrar oylarımızı arttırdık. 2007 seçimlerinde de çok uzun bir aradan sonra Türk Siyasi Tarihi’nde oylarını arttıran iktidardaki ikinci parti olduk. Bu bizim için güzel bir gösterge. Önümüzdeki dönemde Allah kısmet ederse yerel seçimler var. Bu bize halkın göstermiş olduğu yaklaşım güven ve bunun devamı olacaktır. Bu yerel seçimlerde de oylarımızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam çalışmaya devam. Oylarımızı arttırmaya devam. Yerel Seçimlerde oylarımızı arttırarak  iktidarımıza devam. Her şeyi insan odaklı yaparak insanın mutluluğu için yaparak siyaseti yeni baştan tanımlayarak bu açtığımız çizgide ilerlemeyi temenni ediyorum.”
* “Teşkilatların görüşü bizim için çok önemlidir”
AK parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır da yaptığı konuşmasında teşkilatların önemine değinerek İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamı kınadığını belirtti. Kaçır dünyanın biran evvel bu duruma son vermek için gerekeni yapacağına inandığını belirterek şunları kaydetti:
“AK Parti’deki aday belirleme metodu diğer siyasi partilerde yok. Biz teşkilatımızın görüşüne öncelikle değer veriyoruz. Onun için buradayız onun için sizin görüşleriniz bizim için çok önemlidir. Buradan sizin görüşlerinizi alıp genel merkezimize yansıtacağız. Tabi bununla beraber kamuoyu yoklamaları yapılmakta, halkımızın da görüşleri alınmakta ve bunlarla birlikte Milletvekillerimizin görüşleri de değerlendirilerek aday tespitlerimiz gerçekleştirilmektedir.
İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu bombardımanlar ve maalesef başlatılan kara harekatı hepimizin yüreğini dağlıyor. Hepimizi derinden üzüyor. Dünyanın buna sessiz kalması bizi hakikatten çok üzüyor. Dünyanın bu zulmü artık sessiz kalmamasını diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu harekat durdurulur oradaki insanların katledilmeleri durdurulur.”
Yapılan konuşmaların ardından Ünal Kaçır kimlerin hangi sandıkta oy kullanacağı ve ne şekilde oylamaların yapılacağı hakkında bilgiler verdi. Temayül Yoklamasına; İl ve İlçe İl Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve İlçelerin Gençlik Kolları Başkanları, Kadın Kolları Başkanları, Mahalle Temsilcileri Parti Kurucu Üyeleri katıldı. Daha sonra yoklamaya katılan üyeler teker teker sandıkların başlarına giderek nüfus cüzdanlarını gösterip oylarını kullandılar.
AK Parti’nin Temayül Yoklamasında şu Belediye Başkan Aday Adayları için üyeler oylarını kullandı:
* Merkez İlçe: Cengiz Bağdan, Oğuz Kiraz, Selahattin Minsolmaz, Şenol Gürşan, Zeki Deniz
* Lüleburgaz: Cengiz konca, Nuri Uzunca
* Babaeski: Güray Genç
* Pınarhisar: Mehmet Kapılı
* Demirköy: Gökhan Erol, Kamer Tuna
* Vize: Mehmet Mangır
* Kofçaz: Nuri Çalışkan
* Pehlivanköy: Hüseyin Açıkel (s)