AK Parti Demirköy Adayı Erol projelerini anlattı

AK Parti Demirköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Erol ile yaptığımız söyleşide Erol, projelerini gazetemize anlattı.

Aydeniz Dereli


AK Parti Demirköy Belediye Başkan Adayı Gökhan Erol ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Erol, söyleşide 7 başlık altında topladığı projelerinin açıklamasını yaptı. Erol; projelerini şu şekilde anlattı;

“ *Susuzluk
Demirköy için yapacağımız işlerin başında su meselesine bir çözüm bulmak geliyor. Öncelikte lazım olan arıtma cihazı temin edilerek yaz aylarınla susuz kalmamamız için su hazneleri İle İlgili gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nın ilgili dairesiyle önceden görüşmeler yapılmış olup tam destek sözü alındı.

*İşsizlik ve İstihdam
İşsizlik sebebi ile sürekli göç veren bir ilçeyiz. Bunu önlemek için dışarıdan yatırım yapmak isteyen ve belli sayıda istihdamı bize garanti edebilecek yatırımcılara bedelsiz veya ucuz arsa temin konusunda destek olacağız. İş arayan insanlarımıza yardımcı olmak için belediyede diğer AK Partili belediyelerde olduğu gibi bir istihdam masası oluşturup vasıfsız insan gücü için belediye bünyesinde meslek edindirme kursları açacağız ve bu kurstan tamamlayanların iş bulmalarını sağlayacağız. Bu konuda Kaymakamlık tarafından yürütülen projelerde destek olacağız.

*Devlet Hastanesi
İlçemizin acil ihtiyaçlarından biri olan Devlet Hastanesi mutlaka hizmete sokulacaktır Bununla ilgili hükümetimizin elinden ne gerekiyorsa yapılmasını ısrarla talep edeceğiz.

*Altyapı ve yol
Yenimahalle başla olmak üzere ilçenin bütün altyapı sorunlarını tekrar masaya yatırarak kısa zamanda bir plan dâhilinde çalışmalara başlayacağız. Başta kanalizasyon ve yol olmak üzere bu sorunların çözümü için diğer çevre belediyelerinden destek sözü alınmıştır. Belediye için gerekli araç, teçhizat ve ekipman yenilenecektir.

*Eğitim
İlçemizde bulunan okullardaki eğitim kalitesinin arttırmak üzere eksik Öğretmen kadrosu için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağız. Tayin olan Öğretmen arkadaşlarımızın barınma ve diğer sorunları ile bizzat belediye olarak alakadar olacağız. İlimizin diğer ilçelerinde açılan Yüksekokullar gibi bir yüksekokul mutlaka ilçemize kazandırılacaktır. Ayrıca ormancılıkla ilgili bir Meslek Lisesi açılması ile ilgili girişimler yapılacaktır.
İlçemizin çehresini güzelleştirmek İçin gerekli olan park ve piknik alanlarına yenileri eklenip mevcut olanlar yeniden düzenlenecektir Sokak köpeklen ile ilgili bir hayvan barınağı belediyemizce yapılacaktır.

*Sosyal Faaliyetler
Etrafımızda yaşayan fakir, muhtaç, yaşlı, düşkün ve engelli insanları kayıt altına alıp kendilerine her türlü yiyecek, giyecek, barınma ve sağlık yardımları bizzat belediye tarafından yapılacak. Ayrıca dışardan genel yardımlar analize edilecektir Vatandaşlarımızın yakacak İhtiyacı konusunda gerekli yardımlar belediyemiz tarafından yapılacaktır, İlçemizde ihtiyaç duyulan düğün salonu mutlaka yapılacak.

*Spor Tesisi
İlçemizde bilhassa gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için gerekli olan halı saha ve kapalı spor salonu kompleksi inşa edilecektir. Ak Parti’nin en önemle üzerinde durduğu konulardan biri de budur Ayrıca spor kompleksi ile beraber kültür merkezi, hamam ve sauna da yapılacaktır.

*Ulaşım
Tepebaşı, Yenimahalle, Demirköy ve köprü arasında belirli aralıklarla belediye otobüs seferleri konulacak.  ilçenin. İl ve diğer ilçeler arasındaki ulaşımı yeniden düzenlenecektir. Yeni bir otogar yapılacak, civar mahalledeki öğrencilerin okula ulaşımını sağlamak için evlerinin kapılarına kadar servis konulacaktır.