AK Parti Edirne Adayı Hatipler; "Torpille aday olmadım"

Edirne de özel bir kanalda  geçtiğimiz gün saat 21:00'de  canlı yayınlanan 'Seçime Doğru' programına konuk olan Mustafa Hatipler, kendisi ve partisiyle ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

Hatipler, kendisinin Edirne'de fazla tanınmadığı şeklindeki soruya, “Bu bir anti-propagandadır. Bu benim ikinci belediye başkan adaylığımdır. Beni Edirne ve Balkanlardaki bütün hemşerilerim iyi tanır. Ayrıca bizi, 29 Mart'tan sonra Edirne'mize getireceğimiz hizmetlerle tanıyacaklar” dedi.
 Edirne'ye Belediye başkanlığına ikinci kez aday gösterilmesi konusunda sorulan soruya da cevap veren Hatipler, “Bu konuda da çeşitli spekülasyonlar üretildiğine değinerek “Diyorlar ki, 'torpille aday oldu' Yok böyle bir şey. Torpil nedir, bundan ne anlıyorlar onu da bilmiyorum. Ben Başbakanımızın talimatıyla aday oldum.  Başbakanımızla enine boyuna görüştük. Başbakanımız, benim ve ekibimin Edirne'miz için güzel şeyler yapacağımızı bildiği ve arzu ettiği için aday gösterdi” şeklinde konuştu. 
 Sunucunun, “Peki, Edirne için neler düşünüyorsunuz, neler yapacaksınız, projeleriniz var mı?” şeklindeki sorusuna Hatipler, “Edirne için çok şey düşünüyoruz, elbette yapacaklarımız var. Edirne'miz için üç-beş günlük politikalar yapmayacağız. 2020,  2030, 2050 yıllarındaki Edirne'nin projelerini yaptık, yapıyoruz. Her zaman söylüyoruz. Edirne şimdiye kadar kötü yönetildiği için sürekli kötüye giden, hızla kasabalaşan bir şehir haline geldi.
 Başkentlik yapmış, tarih ve kültür hazinesi bir şehir böyle olmamalıydı. Nasıl İstanbul, Kayseri, Samsun, Sivas, Konya birer marka şehir haline geldiyse Edirne de bu kervanı yakalamalıdır ve inşallah bunu biz yapacağız” dedi. Projelerine de kısaca değinen Hatipler, “Edirne'mizin her köşesi ile ilgili onlarca projemiz var. Bunları önümüzdeki programlarda detaylı olarak Edirneli hemşerilerimizle paylaşacağım. Ancak öncelikle şunu belirteyim: Edirnelinin bugün en büyük problemi işsizliktir. Şu ana kadar bu şehre gelen yatırımcı resmen kovulmuştur. Yok, şehrin havası kirlenir, yok belediye başkanı işsizlikle uğraşmaz gibi laflar ediliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir belediye başkanı sadece kaldırım söküp yapmayla, çiçek sulamayla mı uğraşır? Bunlar demode politikalar, eğer "Edirne'nin işsizlik problemini çözemezsem bundan sonraki hayatım bana haram olsun" dedi. Bir belediye başkanı, tütmeyen bacadan, pişmeyen aştan ve her türlü işten sorumludur.
 Biz öncelikli olan bu sorundan kaçmayacağız. Önce bu sorunu bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Sonra da Edirne'mizin bir marka kent olması için diğer projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. İnşallah 29 Mart Edirne'de değişimin, kentsel, kurumsal ve kültürel dönüşümün başlangıcı olacak” dedi.