AK Parti, İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını değerlendirdi

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayları Yurdaer Ulus, Nihat Sağlam, Tomris Turan ve Muzaffer Gümüşten, gazetemizi ziyaret etti. Yurdaer Ulus, geçtiğimiz dönemde İl Genel Meclis Üyeliği yaptığı süre zarfı içinde meclisin çalışmalarını değerlendirdi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayları Yurdaer Ulus, Nihat Sağlam, Tomris Turan ve Muzaffer Gümüşten, gazetemizi ziyaret ederek Genel Koordinatörümüz Aydeniz Dereli ve Yazı İşleri Müdürümüz Hacer Gökkaya ile görüştüler. Yurdaer Ulus, geçtiğimiz dönemde İl Genel Meclis Üyeliği yaptığı süre zarfı içinde meclisin çalışmalarını değerlendirdi.
Ulus, şunları söyledi;
“41 Köy 3 Beldemiz ve merkezdeki gezilerimizi tamamladık. Gittiğimiz yerlerdeki herkesin ellerini sıkıp, dertlerini dinledik. Köylerde yaptığımız icraatları anlattık. 2009 yılı içerisinde yapacaklarımız ile ilgili bilgiler verdik. Bunların yanında 2004-2009 yılları arasında yaptıklarımızı anlattıktan sonra konuşmamızın orta kısmında helallik istedik. Çünkü bu onların parası, devletin parası, milletin parası. Bu hususta özellikle helalleşmenin önemli olduğunu, yanlışımızın, doğrumuzun, eksiğimizin fazlamızın olabileceğini söyledik. Bunlardan dolayı Allah razı olsun bugüne kadar dolaştığımız 41 Köy ve 3 Beldedeki kahvehanelerdeki bizim seçmenlerimiz ya da bizim insanlarımız bu konuda hepsi helallik verdiler, hepsi teşekkür ettiler. Hizmetlerimizin aynı şekilde ve aynı tempoda devam etmesinin önemli olduğunu söylediler. Ve özellikle de yaptığımız hizmetlerde de meseleleri önem açısından sıralandırdığımızı hissettiklerini söylediler. Öncelikle bizlerin su, akabinde kanalizasyon, elektrik, köylerin özellikle aspesli su borularının değişimi ve köy meydanlarının düzenlenmesi hususunun çok önemli olduğunu ifade ettiler. Bunun haricinde muhtarlarımızın çalışma temposunun o köye hizmet getirdiğini de söylediler. Bunu bizde gördük. Bir muhtar proje üretme konusunda, İl Genel Meclisi ile ilişkileri hususunda çalışmasını üst tempoda yürütmüş ise mutlaka hizmet o köye daha faydalı bir şekilde geri dönmüştür.
Sonuç olarak şunu gördük. Çok uzun yıllardan beridir, özellikle 25 yıldır hiç ellenmeyen bu sondaj kuyularının yenilenmesi hususunun önemli olduğunu, insan sağlığı açısından zararlı olan aspesli su borularının değiştirilmesinin millet tarafından anlaşılmış olmasının önemli olduğunu, özellikle köylerin meydanlarının düzenlenmesi konusunda parke taşının çok revaçta olduğunu gördük. Özellikle köylerin 2 bin 300 metrekarelik parke taşından geri kalan yerlerinin, köyün geri kalan ara yollarının tamamlanması için malzeme çekimi ve malzemenin yayılıp ezilmesi hususunda çok güzel çalışmalar olduğunu köylerdeki vatandaşlar söylediler.
Biz bununla ilgili olarak şunu da söyledik. Bizim İl Özel İdaremizde komisyonlar var. Bu komisyonlardaki çalışmalarımızın sadece bizim köylerle bağlı olmadığımızı, beldelerle bağlı olmadığımızı, özellikle merkez ilçemizde de hizmetler yaptığımızın bilinmesi gerektiğini söyledik. Özellikle bunların şu anda bizim Kırklarelispor’un da bulunduğu Sporcu Evi’nin bakım ve onarımı İl Genel Meclisi’nin onayı ile yapıldı. Nasip olursa yanındaki toprak sahanın Sentetik Çimle kaplanması hususunda ciddi bir miktar para ayırdık. Kofçaz yolunda yapılan yurt yine İl Özel İdaresi imkanları ile yapıldı. Diğer ilçelerimizdeki bütün spor tesislerimizdeki ilgili konular hep İl Özel İdaresi imkanları ile yapıldı.
Bunlardan en önemlisi ve ekonomik olarak en değerlisi de mevcut olan Kırklareli ile Üsküpdere arasındaki Organize Sanayi Bölgesi’nin yakınından geçen yolun ve Lüleburgaz ile Çorlu arasındaki 21 kilometrelik Duble Yolun Kırklareli’mize kazandırılması hususunda Sayın Başbakanımızın projelendirdiği 50 milyon TL  bedelli, ancak yüzde 10 katılımlı yolun parasının aktarılması, hizmetlerinin aktarılması hususunda yapılan çalışmalar olmuştur. Bunun karşısında 3 milyon TL’lik borçlanma, 1,5 milyon TL’lik İl Özel İdaresi imkanlarını kullandık. Bu parada; gösterdiğimiz çalışma, Sayın Valimizin örnek bir şekilde başta bu projeyi sahiplenmesi ve Sayın milletvekilimizin desteği ile geri geldi.
Şimdi özellikle bu köylerimizde bu diğer partiler tarafından 7 milyon TL İl Özel İdaresi borçlu, hizmetlerin eksik yapıldığı şeklinde söyleniyor. Milletin kafası karıştırılıyor. Fitne fesat oluşturuluyor. Bunun böyle bir şey olmadığı, özellikle biz mevcut olan toplantılarda, bizim köylerde, beldelerde ve merkez ilçede yaşayan vatandaşlarımıza hemşerilerimize şunu söyledik. Dedik ki; Biz toplantılarımıza sizlerin verdiği oyun sorumluluğu il tam katılım gösterdik. Ve tam katılım sayesinde de meselelere hakim olduğumuzu, kaç lira borcumuz olduğunu kaç lira alacağımızın da olduğunu iyi bildiğimizi ifade etti. Bu şekildeki kafa karıştırmalarına gelmemelerini uzun zamandır mevcut olan yatırımları gözlemleyip, hizmet yönünde hareket etmelerini ifade ettik. Özellikle meselenin sağ-sol meselesine çekilmemesi gerektiğini, bu meselenin hizmet meselesi olduğunu ve köylerimizin bu sayede yaptığımız hizmetlerle birlikte yaşanılabilir, modern, çağdaş bir köy sistemine doğru gittiğini ifade ettik.
Kırklareli’nde sanayi dediğiniz zaman iki yerimiz var. Bunlardan bir tanesi Organize Sanayi Bölgesi’nin olduğu yer, biriside Lüleburgaz ile Çorlu arasındaki geliştirilen Sanayi Bölgesi. Bu iki bölgesi de Kırklareli’nin, Hükümetin, Milletvekili’nin sanayiye değer verdiğini ve katkıda bulunduğunu ifade eder. Çünkü birinci 21 kilometrelik düşünülen, şu anda çalışmaları devam eden Lüleburgaz ile Misinli arası ve Lüleburgaz Çorlu arasındaki 22 kilometrelik yolun sağı ve solu tamamen Sanayi. O yolda belirli saatlerde yolun tıkandığı zaman bin küsur aracın aynı zamanda hareket ettiği yaklaşık olarak senede 187 kazanın olduğu burada da senelik 77 civarında ölüm olduğu haberinden sonra bu çalışmalar yapıldı. Bir de oradaki sanayinin daha canlanması, daha hareketli olması ve can güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğunu belirledik. Özellikle Trakya’nın göbeğinde çok stratejik bir öneme sahip bu yol değerlendirildi.   
İkincisi aynı yine sanayinin de altı önemle çizilerek Kırklareli Organize Sanayimize dışarıdan sanayici çekme adına bu yolun mutlaka Kırklareli  ile Üsküpdere arası veya Kırklareli Organize Sanayi’ndeki yolun yapılması gerektiği ve bu yolunda gelecekte yakın zamanda yapılan veya gelecekte açılacak olan Dereköy istikametindeki yolun yanında Dereköy Gümrük Kapısı’nın da işlendirilmesi gerektiğini de düşündük. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Ancak bu çalışmalarda maalesef sizlerde çok iyi hatırlayacaksınız ki 13 kişilik çoğunluğumuz olmasa idi kesinlikle bu yol yapılmayacaktı. Bunun yapılmamasının bizim Kırklareli’mize 45 milyon TL’lik yatırımın gelmemesine eşdeğer olarak düşünüyoruz. 13 kişilik İl Genel Meclisi’ne girdiğimiz vakit diğer grup olan 12 kişilik arkadaşlar bu oylamada salonu terk ettiler. Bununda Kırklareli halkı tarafından ciddiyetle sorgulanması gerektiğine inanıyoruz. Neden 45 milyon TL’lik yatırım gelirken ve Kırklareli’ndeki Sanayimizin daha gelişmesine vesile olacak medeniyete işaret olacak yolların yapılaması hususunda bu arkadaşlar salonu terk ettiler. Bunları özellikle örtmek için köylerde İl Özel İdaresi imkanını yola harcadılar diye milletin kafasını karıştırmakla uğraştılar ama bu böyle kesinlikle değildir. O bizim teminat veya katılım payı olarak alındığı takdirde İl Özel İdaremize çeşitli parçalar halinde geri gelmektedir. Yaklaşık olarak da şu anda İl Özel İdaresi’nin katılım payının geri dönüşümünde çok az bir miktarda alacağı kalmıştır.”