AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi'den Basın Açıklaması

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan bir habere cevap vererek;

 

HABER MERKEZİ

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan bir habere cevap vererek; “İl Başkanlığım süresince Şahin marka aracımı satıp, kredi çekerek Doblo marka bir araba aldım ve kredi hala tarafımdan ödenmektedir” dedi.
İbrikçi yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;
“23.04.2009 tarihli çıkan bir yerel gazetede: "Ahmet İbrikçi'nin kamuoyu tarafından irdelenen ve farklı yorumlara açan İl Başkanlığı döneminde edindiği menkul ve gayrimenkullerinin kaynağını açıklayarak kendi ile ilgili iddialardan aklanması gerekmektedir'3 diye yer alan habere cevaben; il başkanlığı görevim süresince edindiğin tek menkul Ağustos 2007 ayında aldığım Doblo marka bir araç olup, bu araç daha önce sahibi olduğum şahin marka arabamı satarak ve bankadan kredi çekerek alınmış ve kredi borcu halen şahsım tarafından ödenmeye devam etmektedir. Bunun haricinde il başkanlığı görevim süresince edindiğim başka menkul ve gayrimenkul yoktur, Şahsımızın haberde iddia edildiği gibi aklanacak herhangi bir durumumuz yoktur. Eğer iddia sahibinin bildiği illegal edindiğimiz bir şey veya yaptığımız bir olay varsa bunu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirmeye davet ediyor, eğer bunun gereğini yapmazlarsa kendilerini müfteri ilan ediyorum (Bu konu ile ilgili hukuki haklarımız tarafımızdan saklı tutulmaktadır).
Ayrıca; anılan gazetenin sahibesinin kendisinin ve birinci derecede yakınlarının kamuoyu tarafından merak edilen ve irdelenen tüm menkul ve gayrimenkullerinin kaynakları ile birlikte açıklamaya kamuoyu adına davet ediyor, kendileri bunu yaptıkları anda şahsım da hem şahsımın, hem de birinci derecede yakınlarımın tüm menkul ve gayrimenkullerini kaynaklan ile birlikte derhal açıklayacağımı kamuoyuna duyuruyorum.
Gazetenin aynı haberinde hedef saptırmak için yargıya yansıyan olaylarımı basın yasakları çerçevesinde yayınlayamadığını beyan etmekte, kendilerince zihinleri bulandırmaya çalışmaktadırlar. Hakkımda şahsım sebebiyle açılan tek bir dava yoktur, mahkemeye sadece tanık veya siyasi parti temsilcisi olarak partime yapılan saldırı maksadıyla yani müşteki sıfatıyla gitmişimdir, İlgili gazeteci sanki hakkımda açık yolsuzluk davaları varmışçasına haber yapması; niyetin kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile olmayıp şahsımı küçük düşürmek, şahsım ile ilgili karalama kampanyasını genişletmek olarak değerlendirmekteyim. Eğer hakkımda yolsuzluk iddiaları ile açılmış tek bir şikayet dilekçesi varsa kendilerini kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum. (Bu durum ile ilgili de hukuki haklarımız tarafımızdan saklı tutulmaktadır.)
Mahkeme dosyalarına çok meraklı olduğunu şahsımız ile yaptığı haber ile öğrendiğim anılan zat; kendilerinin ne tür davalarının derdent olduğunu kamuoyu ile paylaşmaya, kamuoyunu bu konuda da bilgilendirmeye davet ediyorum,
09,04.2009 tarih ve 02585 sayı ile Kırklareli 2. Noteri aracılığı ile ilgili gazeteye gönderdiğim tekzip metninde Keşideci kısmında bilgiler doğru yazılmış olmasına rağmen, Akparti Kırklareli İl Başkanlığı adına ibaresi tekzip metninin altına sehven yazılmış olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururum,
Yerel seçimlerin hemen ertesinde anılan gazete tarafımdan şahsımın, asılsız ve iftira ihtiva eden haberlerle gündeme getirilmesini oldukça manidar buluyor, kendilerini basın ahlak kurallarına uymaya, hukukun üstünlüğü ile anılan gazetenin iddialarına hak ettikleri cevabın verileceği ve neticelerin kamuoyu ile paylaşılacağımı bildirir, ilimizdeki tüm teşkilat mensuplarıma, şahsıma verdikleri destek için şükranlarımı sunarım” .(ay)