AK Parti Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam'dan Öğretmenler Günü mesajı

AK Parti Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam'dan Öğretmenler Günü mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Sarıçam mesajında, bu güzel ve anlamlı günde, çocuklarımızı küçük yaştan itibaren yetiştiren, onların vatana ve millete hayırlı birer kişi olmaları için sonsuz özveride bulunan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı ve içlerindeki eğitim aşkının hiç bitmemesini diledi.

Sarıçam mesajında şunları kaydetti;

“Büyük Önder ATATÜRK, Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilk hedef olarak çağdaş ve medeni bir toplum olmak için eğitime büyük önem verirken, başta öğretmenler olmak üzere de tüm eğitmenlere büyük değer ve sorumluluklar vermiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında öğretmenler ilçelerde kaymakamlar tarafından karşılanmış, her öğretmen bir diplomat gibi misyonlar yüklenmiştir.

Toplumun her yönden eğitilmesinden tarımsal üretimin yönlendirilmesine kadar birçok konuda uğraşı vermiş olan öğretmenlerimizin, bire bir aynı görevleri bugün yapmalarına gerek kalmamıştır. Ancak, kişilikleri ile topluma örnek olmak ve gelecek nesilleri yetiştirmek gibi çok önemli bir sorumluluğu taşımaya her zaman devam edeceklerdir.

Ne mutlu bize ki, bugün ülkemiz de modern ve çağdaş olma yarışı içindeki ülkeler arasında yer almaktadır. Bizim öğretmenlerimizin yetiştirdiği ve bizim çocuklarımız olan nice doktor, mühendis, yazar, sanatçı ve diğer branşlara mensup birçok insanımız kendi dallarında dünyanın en başarılı, en tanınan kişileri arasında bulunmaktadır.

Ayrıca, gerek ilköğretim ve ortaöğretim gerekse üniversite düzeyindeki öğrenciler arasında yapılan uluslararası bilgi yarışmalarında, bizim çocuklarımız en ön sıralarda yer almakta, kazandıkları başarılarla milletimizin gurur kaynağı olmaktadırlar.

Yine "ne mutlu bize" ki, Devletimizin bütçesi yapılırken özellikle de son yıllarda en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığına ayrılmakta, milyonlarca öğrencimizin ders kitapları Devletimiz tarafından ücretsiz verilmekte, gerek derslik ve okul sayımızın hızla arttırılması gerekse öğrencilerimizin bilgisayar ve internet imkanlarına kavuşturulması için olağanüstü çalışmalar yapılmaktadır.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir,  fendir" sözü hepimizin kulağına küpe olmalıdır. 

Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yeri olan "Millet Mekteplerinin" ilk açıldığı ve Büyük Önder ATATÜRK'ün "Başöğretmenliği" kabul ettiği 24 Kasım 1928'in yıldönümü olan bu günü, 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız. Bu güzel ve anlamlı günde; çocuklarımızı küçük yaştan itibaren yetiştiren, onların vatana ve millete hayırlı birer kişi olmaları için sonsuz özveride bulunan bütün öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü’nü kutlar", içlerindeki eğitim aşkının hiç bitmemesini dilerim. Selam ve sevgilerimle…”