AK Parti'nin kahvaltısında Kırklareli için Birlik ve Beraberlik mesajı çıktı

* Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanlığı tarafından dün Paşa Cafe'de ilde faaliyet gösteren Odaların Yöneticilerini bir araya getiren bir kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıda Kırklareli'nin gelişmesi ve büyümesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiği konusunda hemfikir olundu.



HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) yeni göreve gelen Kırklareli İl Teşkilatı Kırklareli halkının pekte görmeye alışık olmadığı yeniliklere imza atmaya devam ediyor. İl Başkanı Yurdaer Ulus’un sıcak ve samimi diyalogları ve olumlu yaklaşımları ile tertiplediği sabah kahvaltılarında Kırklareli’nde söz sahibi olan Odaların Yöneticileri dün Paşa Kafe’de bir araya geldi.
Sabah 08.30’da düzenlenen kahvaltı programına; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus,  Başkan Yardımcıları Erhan Buzol, Emin Tunç, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Başkan Yardımcıları Sadık Kınık, Erkan Obuz, Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz ve 2. Başkanı Rahmi Sağlık, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik temsilcisi Lütfü Gür, Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcisi Mehmet Akın, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu, KİAD ve KİSİAD temsilcileri katıldı.
Kırklareli’nin gelişmesi ve Türkiye’deki sayılı iller arasında yer alabilmesi için hangi görüşten olursa olsun herkesin birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerektiğini belirten AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus şunları kaydetti:    
“İlimizde bütün vatandaşlarımızı çeşitli birimlerde temsil eden kuruluşların Yönetim Kurulu Başkanları ve Meclis Başkanları ile düzenlemiş olduğumuz kahvaltıda bir araya geldik. Kendilerine öncelikli olarak bu katılımlarından dolayı teşekkür ederim.
Bizlerde dedik ki siyasi manada siyasette bir birlik siyasette bir örgüt siyasette bir sivil toplum örgütü belki herkesi kapsayan bir sivil toplum örgütü. Bu manada bu birlikteliklerin
Kırklareli’nde hizmet açısından çok önemli olduğunu düşündük. Kırklareli’nde yapılan
Kongremizde göreve seçildikten sonra özellikle eksik olduğunu veyahutta fazla yapılmadığını düşündüğümüz bu birlikteliklerin gerçekleşmesinin önemli olduğunu düşündük. İlimizdeki bir takım sıkıntıların çözümlenmesi için işbirliği ve dayanışma içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Kırklareli gelişmekte olan bir il. Bunun içinde Odalar ve birlikler olarak kendimizi iyi geliştirmemiz gerekiyor. Gelişmelere faydalı olacak olan unsurlardan birisinin de bu toplantıların olduğunu düşünüyoruz. İlimizin gelişmesi için herkesin kendi adına düşen görevlerin olduğunu düşünüyoruz. Bunları zaten layıkıyla yaptığımıza inanıyorum. Amma bu manada özellikle kurumlarımıza yada birliklerimize bağlı üyelerin bilinçlendirilmesi geliştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Bu manada özellikle Kırklareli ilimizin Üniversite açısından gelişimini en iyi şekilde ve en hızlı şekilde göstereceğini düşündüğümüzden bu manada gelişimin nasıl yapılması gerektiğini, özellikle esnaf arkadaşlarımızın ya da bu kurumlara bağlı arkadaşlarımızın bu hızlı üniversite öğrencisi gelimi öncesinde yeterli altyapıya sahip olma manasında ve gelişme manasında çalışmalar yapması gerekmektedir.
* “Üniversite öğrencileri için yatırım yapmalıyız”
İlimize bu yıl 5 bin 100 tane üniversite öğrencisinin geleceği kesinleşti. Bir dahaki sene bir 56 bin tane daha, ertesi sene bir 5 bin tane daha öğrenci gelecek. Ancak bu üniversite öğrencileri ilimizde ne istiyor bunun tespitini iyi yapmamız gerekiyor. Bunlarında bu toplantılarda görüşüleceğini düşünüyorum. Siyaset artık bundan sonra sadece şunu şuraya atayalım, bunu buraya atayalım şeklinde değil, gerçek manada siyaseti ilimize nasıl hizmet ederiz nasıl geliştiririz sorusuna cevap aramaktır. Sizlerin temsil ettiği kuruluşların üyelerinin fikirlerini ve düşüncelerini alarak Ankara’ya nasıl iletirizin derdindeyiz.
* “Bu tür toplantılara devam edeceğiz”
Özellikle bu konuda bizimde il yönetimi olarak bilinçlenmemiz açısından bu tür toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu tür toplantılarımız devam edecek. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta bizim yine düşündüğümüz hususlardan bir tanesi de ilimizdeki fabrika sahiplerini bir araya getirmek. Yapmayı düşündüğümüz bu toplantıya Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’ın katılmasını bekliyoruz. Bu türden toplantıların ilimizin gelişmesi ve ekonomisinin rahatlaması için yararlı olacağı görüşündeyiz.”
Toplantıya katılan Odaların Başkanları AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus’a ilimizde alışık olunmayan böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür ettiler. Bu tür toplantıların daha sık ve odalar arasında dönüşümlü olarak yapılması gerektiğini belirten Oda yöneticileri ilimizin gelişip, büyümesi için düşüncesi ve dünya görüşü ne olursa olsun herkesin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması gerektiğini belirttiler.
* “Kırklareli Cezaevi’ni hak etmiyor”
Yapılan toplantıda gündeme gelen bir diğer konuda merkez ilçeye bağlı Kavaklı Beldesi sınırları içerisinde bulunan Gaziosmanpaşa  Göçmen Misafirhanesi’nin kapatılarak yerine Adalet Bakanlığı tarafından Yarı Açık Ceza evi yapılması oldu. İlimize yapılması planlanan bu Yarı Açık Cezaevi’nde üretilecek olan ürünlerin ilimizde pazarlanmasını ekonomimizin kaldıramayacağını belirten Oda Yöneticileri bunun içinde bu plana karşı tavır alınması gerektiğini belirttiler.
Toplantıya katılan başta AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus olmak üzere tüm Oda Yöneticileri Kırklareli’nin böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini belirterek bu planın ilimizde uygulanmaması için ilgili makamlara gerekli başvuruların ortak olarak yapılması için bir çalışma grubu oluşturulması gerektiği görüşünde birleşildi.
Kırklareli’nin ekonomisi, tarımı, sağlığı, eğitimi ile Türkiye’deki sayılı iller içerisinde yer alması için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilebilmesi için ortak bir grubun oluşturulması için önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelmek üzere kahvaltı sona erdi. (s)