AK Parti'nin Lüleburgaz adayı Cengiz Konca projelerini açıkladı

Ak Parti (AKP) Belediye Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Cengiz Konca;  bazı somut projelerini anlattı.

LÜLEBURGAZ

Ak Parti Genel Merkezi tarafından adaylılığının kesinleştirilmesinden sonra, çalışma ve gezilere hız verdiğini söyleyen AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Cengiz Konca; meclis listelerinin de tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Konca, adaylığının açıklanması üzerine, yerel siyasette hizmet vermek düşüncesindeki çok sayıda kişinin talepte bulunduğunu ve dinamik bir sürecin yaşandığını ifade etti. Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde ise temel kriterlerinin, “halkla iç içe olan, Lüleburgaz’ın sorunlarına duyarlı, dürüst, donanımlı ve çalışkan olmak “ olduğuna dikkat çekti.

* “Çöplük tütmeyecek”

Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Cengiz Konca,  21. Yüzyılda 100 bin kişilik bir kentin hemen yanı başında, kokusu, dumanı ve uçuşan poşetleriyle, bir çöplük alanının varlığının kabul edilemez olduğunu belirtti. Göreve geldiklerinde yapılacak ilk işlerinin aslında uzun yılların sonucu oluşan bu çarpık durumu düzeltmek olduğunu vurgulayan Konca, bu sorunun aşılmasının o denli büyük bir kaynak ve zaman gerektirmediğini, pratik ve kararlı çözümlerinin olduğunu ve hizmetinin birinci yılında bu sorunu Lüleburgaz’ın gündeminden çıkaracağını ifade etti. Gerek ülkemizde gerekse Avrupa’da bu tip vahşi çöp depolama alanlarının ıslah ve bertarafının vakit geçirilmeksizin yapıldığı ve kamu sağlığının bu tehditten kurtarıldığına dikkat çekti.

* “Lüleburgaz; üniversitesi, teknoparkları, enstitüleri ve konservatuvarı olan bir bilgi kenti olacak”

Lüleburgaz’ın sahip olduğu coğrafi konuma ve ulaşım altyapısına dikkat çeken Konca; “ilçemiz, nüfusu doyma noktasına gelmiş olan Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’un hemen yanı başında  yer almaktadır. Bu durum kent doğru yönetilebilirse bir fırsattır, yönetilemezse büyük bir tehdittir. İstanbul’un artan nüfusu ve azalan yerleşim alanları nedeniyle yakın gelecekte yakınındaki Trakya’ya ve özellikle ilçemize baskılar yaratmasının kaçınılmazdır. Bu baskılar oluşmadan Lüleburgaz’ın, planlı ve yönetilebilir bir süreç içinde, çevresel zararları olabilecek sanayi kolları yerine, kamu veya özel üniversiteler, teknoparklar, enstitüler, konservatuar gibi bilgi, teknoloji ve sanat üreten yerleşkelere ev sahipliği yapması gerekmektedir” dedi.
İnşaat Yüksek Mühendisi Cengiz Konca; bunun siyasi ve fiziki olmak üzere iki altyapıya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bunu gerçekleştirmenin ilçemize yapılabilecek en büyük iyilik olduğunun altını önemle çizdi.
Bu hususu defalarca dile getiren Cengiz KONCA, bu süreçte etkin rol alınmaması ve pasif kalınması halinde ise Lüleburgaz’ımızın başkalarının biçtiği bir role razı olmak zorunda kalınacağını ifade etti. Kendilerinin böyle bir durama müsaade etmeyeceklerini, akıntının önünde sürüklenen bir Lüleburgaz yerine, akıntıya yön veren bir Lüleburgaz’ı planlayacaklarını belirtti.

* “Çamur, çukur kalmayacak”

Altyapıya ilişkin konulara da değinen Ak Parti Belediye Başkan adayı Konca, hedeflerinin; makyaj amaçlı olmayan, mühendislik esaslarına dayalı, köklü ve kalıcı çözümler içeren , israfı ve zaman kaybını önleyen, Tredaş, Doğalgaz, Telekom gibi kurumlarla uyumlu, koordineli altyapı anlayışı olduğunu söyledi. 
Konca, hedeflerinin en kısa sürede çukursuz ve çamursuz bir Lüleburgaz olduğunu belirtti. Belediyenin bu amaçla yeterli bir araç parkına sahip olduğuna değinen Cengiz Konca, ilçemizdeki araç ve yaya trafiğinin güvenliği ve konforu için, hizmetlerinin birinci yılında acil bir eylem planının derhal hayata geçirileceğinin sözünü verdi.
Amaçlarının, “yaşanabilir, çağdaş ve huzurlu, iş ve aş veren, büyüyen, gelişen ve özellikle yerel esnafın kollandığı bir Lüleburgaz” olduğunu ifade ederek, tüm hemşerilerinin 2009 yılı yerel seçimlerinde desteklerini beklediğini söyledi. (sk)