Ak parti tekirdağ milletvekili akbulut: ''demokratik açılımın amacı, türkiye'de her alanda demokratikleşmeyi tamamlamaktır''

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, ''Demokratik açılımın amacı, Türkiye'de her alanda demokratikleşmeyi tamamlamaktır'' dedi.


     Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, demokratik açılım sürecinin devam ettiğini söyledi.
     Demokratik açılımın, 25 yıldır devam eden ve 35 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olan terör olaylarını sonlandırmayı amaçladığı ifade eden Akbulut, ''Demokratik açılımın amacı, Türkiye'de her alanda demokratikleşmeyi tamamlamaktır. 1 Ekim'de meclisin açılmasının ardından, demokratik açılım, kamuoyuna anlatılacak. Şu anda muhalefetin eleştirilerini haksız buluyorum. Ortada metin yok, neyi tartışıyorsunuz'' diye konuştu.
     Türkiye'de ''Komşularla sıfır sorun'' projesinin hayata geçmesinden bu yana, dış ve iç politikada önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Akbulut, şunları söyledi:
     ''Terörist başını yıllarca saklayan Suriye, şimdi Türkiye'ye vizeyi kaldırdı. Bu, bizim hükümetimizin uyguladığı politikalar sayesinde oldu. Ekonomik açıdan uygulanan politikalar sayesinde de Türkiye, dünyanın etkilendiği kadar global mali krizden etkilenmedi. Ülkemizde, yılbaşından sonra ekonomik anlamda bir patlama yaşanacak. ÖTV indirimi ile birlikte konut ve otomotiv sektöründe görülen olumlu gelişmeler, yılbaşından sonra tüm sektörlere yayılacak.''
    
     -TEKİRDAĞ'A YAPILAN YATIRIMLAR
    
     Akbulut, Tekirdağ'da da tarihi projelerin hayata geçtiğini bildirdi.
     Yıllardır yapılamayan tren yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Akbulut, hattın Kasım ayında bitirileceğini ve hizmete sokulacağını belirtti.
     Tekirdağ'da yerel seçim anketi yaptırdıklarını söyleyen Akbulut, şunları kaydetti:
     ''Tekirdağ'da bugün seçim olsa AK Parti birinci parti. Bunu ben değil, anketi yapan tarafsız şirketlerin verileri ortaya koyuyor. 22 Temmuz seçimlerinde de CHP ile aramızda fazla bir oy farkı yoktu. Vatandaşlarımız, yerel ile genel seçimleri çok iyi ayırt ediyor. Önümüzdeki genel seçimlerde de Tekirdağ'da 6 milletvekilinin 4'ünü alacağımızı düşünüyoruz'' dedi.
     AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen de toplantıda teşkilat olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. aa