AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri ve beraberinde AK Parti heyetinden Çorlu TSO'ya ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr. Necip Taylan, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, Çorlu AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Atilla Arıksoy; beraberinde Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri, İl Yöneticileri, Çorlu AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet, 21.07.2009 Salı günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulundular.

 

HABER MERKEZİ


Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Erik, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem Yemişçi, Meclis Başkan Yardımcıları Necati Yıldız, Volkan Çelebi, Meclis Katip Üyesi İsmail Bilican, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ağu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Fındıcak tarafından karşılanan; AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Prof.Dr.Necip Taylan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticilerine ağırlanmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

“Çorlu’nun gelişmesi yolunda elimizden geleni yapacağız”

AK Parti Tekirdağ  Milletvekili Ziyaeddin Akbulut yaptığı konuşmada;    “ Çorlu için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Geriye değil, önümüze bakıyoruz. Partimiz İl ve İlçe teşkilatları Başkan ve Yöneticileri ile, Sivil Toplum Örgütleri’ne ziyaretlerde bulunuyoruz. Çorlu’nun dinamik bir yapısı var. Hükümet olarak, AK Parti  olarak; Çorlu’nun gelişmesi yolunda elimizden geleni yapacağız. Türkiye de ivedilikle işsizlik oranının çözülmesi gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yapmış olduğu kampanya için teşekkür ediyoruz. Kampanya, Ülkemizin canlanmasına vesile olmuştur. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve buradaki temsilcilerine teşekkür ediyorum. TOBB, Türkiye’nin en büyük sanayi temsilcisi kuruluşudur. Bu kuruluşla birlikte krizi aşacağız. İşadamlarından ricam; hükümetin yapmış olduğu önlemleri uygulamaları ve özellikle işçi çıkarımlarını durdurmalarıdır. Hesapların çok iyi yapılması gerekir. Kesintisiz olarak devamlı 24 çeyrek büyümeye devam eden Türkiye, ilk defa 2009’da düşüşe geçti. İnanıyoruz ki  2010 yılında yükselmeler olacaktır. Ticaret Kanunu AB kriterlerine uygun bir şekilde ticaret hayatının temelini teşkil eder.” dedi.

“Sanayicimize bereketli kazançlar diliyorum”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Necip Taylan konuşmasında; “Başkanlarımıza başarılar diliyorum. Öncelikle eski Meclis Başkanımız Burhan Sezer’e Allahtan Rahmet dileriz. Ülkemizde yaşanan krizi siz değerli sanayicilerimizle aşacağız. Yüz binlerce gencimiz üniversite mezunu; eğitimli bir ülke olarak şehirleşen dünyada sanayimizin de önemi arttı. Enerji, çevremizi temiz tutma gibi çeşitli yönlerdeki sıkıntıları aşmak için Bakanlığımız güzel çalışmalar yapmaktadır. Enerji, altyapı ve ulaşım bakımından sorunumuz kalmayacaktır. Sanayicimize bereketli kazançlar diliyorum. En önemlisi ülkede ki huzurdur’ dedi.   

“Vekillerimizin ulaşılabilir olmaları çok önemlidir”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Siz Sayın Vekillerimizin  ulaşılabilir olması bizler için, Çorlumuz için, bölgemiz için çok önemli. Sizleri yanımızda görmek bizlere desteğinizi hissettirmeniz; takdir edersiniz ki bizler için büyük değer taşımaktadır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizden gelen talepleri değerlendiriyoruz ve her zaman değerlendirmeye devam edeceğiz. Yaşanabilecek olan her problem hepimizin problemidir. Sanayi de enerji konusu çok önemli; bu hususta çalışmalarımız kapsamında olumlu gelişmeler bekliyoruz. Büyümenin verdiği zorlukları birebir yaşıyoruz. Bu sıkıntıları desteklerle aşacağız. Ülkemizde yatırımda ve üretimde teşvik çok önemlidir. Ticaret Kanununda öngörülen değişiklikler, firmalarımıza olumlu anlamda katkılar sağlayacaktır. Ekonomimizin gelişmesi bu Kanunla olumlu ivme kazanacaktır. Birliğimiz ‘Kriz Varsa Çare de Var’ kampanyası devam etmektedir. Kampanyanın iç tüketime büyük katkısı olmuştur. Tabii ki Hükümetimizin desteği kampanyanın hedefine ulaşmasında büyük önem arz etmiştir. Krizi bahane ederek haksız yere kredisini geri çağıran, kredi faiz uygulaması yaparak kredi akışlarını kesen bankalarımız, likidite sıkıntısı yaşayan şirketlerimize olumsuzluklar yaşatmaktadırlar. Bu dönemde devletimizin ve bankalarımızın reel sektörümüze daha yakın olmasını ve bizleri desteklemelerini istiyoruz’ dedi. (yy)