Akdağ " ihracat primi verilerek sanayicinin desteklenmesini istiyoruz"

Lüleburgaz İş Adamları Derneği Başkanı ve Yonca Hayvancılık Süt ve Tarım Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limitet Şirketi'nin sahibi Dursun Akdağ 'İhracat primi verilerek sanayicinin desteklenmesini istiyoruz' dedi.

 

LÜLEBURGAZ

Akdağ yaptığı yazılı açıklamada, tohumluk sektöründe ileriye dönük, yeni ürünler geliştirerek, çiftçilere her zaman en iyi ürün ve hizmeti vermeyi ilke olarak benimsediklerini söyledi.
Türkiye’de hayvancılığın daha yeni gelişmekte olduğunu dile getiren Akdağ “Ülkemizdeki süt ve tarla verimliliklerine bakıldığında dünyanın epey gerisinde olduğumuz görünüyor. Bizlerin daha yapması gereken çok şeylerin olduğu kesin. Devletin de üreticiyi, sanayiciyi desteklemesi gerekiyor. İhracat primi verilerek sanayicinin desteklenmesini istiyoruz “ dedi.
Hayvan yetiştiricilerinin en önemli sorunlarından birinin birlikte hareket edememek olduğunu kaydeden Akdağ şunları söyledi.
“Dünyada sivil organizasyonların önemi yadsınamayacak kadar fazladır. Oysa ülkemiz bu konuda ne yazık ki çok geridir. Devletimizin sektördeki sivil örgütleri Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) gibi destekleyerek sektörün problemlerini çözmek ve ülkemizi dünyadaki hak ettiği noktaya ulaştırması gerekmektedir. Artık dünyada güçlü sivil sektörel örgütler kendi problemlerini çözmektedir. Bir ıslah çalışmasının 40 yıl sürdüğü dünyada insanların gözleri gibi baktığı damızlık hayvanlarını ekonomik sıkıntılardan dolayı kesime göndermeleri gerçekten ülkemiz açısından büyük bir kayıptır. Çiftliğimizdeki hayvanlara bizler kendi hayvanlarımız gözüyle değil, ülkemizin bir varlığı gözüyle bakmaktayız, yani bu hayvanlar birer milli servettir.”
Akdağ, sektördeki firmalara kapasite kullanım raporu verilerek, ucuz elektrikten istifade etmelerinin sağlanmasını vurguladı. (gk)