Akkaya; "Kırklareli'ye ilk defa geleceğim ama, Trakya'ya yabancı değilim"

Akkaya; 'Kırklareli'ye ilk defa geleceğim ama, Trakya'ya yabancı değilim'

Geçtiğimiz günlerde Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ataması gerçekleşen Ayasofya Müze Müdürü Mustafa Akkaya, Kırklareli’ye gelmek üzere hazırlık yapıyor. Henüz burada göreve başlayacağı tarih kesinleşmeyen Akkaya’ya telefonla ulaşan muhabirlerimiz, kendisine Kırklareli’yi ne derece tanıdığını ve burada ne gibi faaliyetler düzenleyeceğini sordu. Akkaya kısaca yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kırklareli’ye daha önce hiç gelmedim. Ama Trakya’ya aşinayım. Edirne, Tekirdağ ve Çorlu’da geçirdiğim zamanlar var. Hatta askerliğimi yedek subay olarak Çorlu’da yapmıştım. O nedenle Trakya’ya yabancı değilim. Kırklareli’ye gelme tarihim kesinleştiğinde, hem yeni görevim vasıtasıyla, hem de atamamın olması dolayısıyla orayı bol bol tanıma vaktim olacak.

Ancak yine de Kırklareli’yi kültürel, turistik ve sosyal açıdan takip ettiğim zamanlar oldu. Kırklareli’de gerçekleşen Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazılarını yazılı ve görsel basından biliyorum.  

Ayrıca oradaki Tümülüs ve Dolmenler hakkında da bilgim var. Bununla birlikte saydığım konularla ilgili akademik bir aşinalığım mevcuttur.

Kırklareli’de de güzel çalışmalar içerisinde olacağımızdan eminim. Resmi olarak görevime başladığımda daha ayrıntılı söylemlerde bulunacağım.”

Mustafa Akkaya, Ayasofya Müze Müdürlüğü’nden Kırklareli Kültür Müdürlüğü’ne atanmasını da resmi olarak bir terfi niteliğinde değerlendirdi. Kırklareli’nin sosyal, kültürel ve sanatsal çevreleri; birçok aydın kesim, eğitmenler, edebiyat ve tarih meraklıları, turizm müdavimleri, kültür adamları, araştırmacılar ve birçok Kırklareli’li, uzun zamandır vekalet usülü yürütülen Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yapılan atama sonrası, büyük bir merakla Mustafa Akkaya’nın göreve iştirak etmesini beklemeye başladı.

Ilimizdeki Kültür ve Turizm Müdürü eksikliğinin giderilmesinin ardından, Mustafa Akkaya’nın gelmesiyle yörenin kültür ve turizm yönünden duyduğu eksikliklerin de devlet kanalıyla giderilerek layık çalışmaların yapılacağı beklentilerin başında geliyor.