AKP Hükümeti, Kırklareli'nin tarihi tren garına gözünü dikti

AKP Hükümeti, Kırklareli'nin tarihi tren garına gözünü dikti

Hükümet olduğu 2002 yılından bu yana TCDD'de yaptığı icraatlarla tartışma yaratan AKP, şimdi de Türkiye genelinde 25 gar ve 9 taşınmazı satmaya hazırlanıyor.

Bu 25 gar arasında, Kırklareli’nin tarihi tren garı da yer alıyor. “Demiryollarını geliştiriyoruz, en büyük yatırımı biz yapıyoruz” propagandası yapan AKP hükümeti, icraatlarıyla kendi sözlerini yalanlıyor.

TCDD Yönetim Kurulu, işletmecilik fazlası olarak belirlenen 9 adet taşınmaz ve 25 adet gar sahasını, satışı yapılmak üzere 15 Mayıs 2009 tarihinde Özelleştirme Idaresi Başkanlığı'na devretti. 2005 yılında da TCDD'nin benzer bir girişimi daha olmuştu.

Ancak Danıştay 13. Dairesi, 7 Aralık 2007 tarihinde garların satışına ilişkin yürütmeyi durdurmuştu.

Anayasa Mahkemesi'nde süren davanın bitmesini beklemeyen işbirlikçi AKP hükümet, yarım kalan işini tamamlamaya çalışıyor.  

Bu kapsamda AKP hükümeti Türkiye genelinde 500 garı 'atıl' diyerek satışa çıkarmayı hedefliyor. Bunun ilk etabında da 25 gar ile birlikte 9 adet taşınmazı Özelleştirme Idaresine devretti.

Kırklareli’nin adeta simgesi haline gelen tarihi tren garımızın satışına karşı çıkanlar ise; “Emlakçı zihniyetinden vazgeçin. TCDD bu ülkenin en önemli kazanımlarından birisidir. Bu kurumu tasfiye etmeyin. Satışı durdurun” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ayrıca satışa çıkartılan garların çok büyük bölümü, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan tescilli binalar. Bunların üzerinde hükümetin bir tasarrufa gitmesi mümkün gözükmüyor. Eğer satışlar gerçekleşirse, 150 yıllık demiryolu tarihi özel sektörün insafına bırakılacak.

TCDD'nin ihtiyacı olmadığını ileri sürdüğü ve satılmasını istediği 25 gar şöyle: Eskişehir, Kırklareli, K.Ereğli, Kayseri, Karabük, Bor, Niğde, Balıkesir, Selçuk (Çamlık), Denizli, Uşak, Erzurum, Erzincan, Sivas, Muş, Kurtalan, Diyarbakır, Maraş, Antep, Konya, Adana, Iskenderun, Isparta, Eğridir ve Kütahya gar binaları.