AKP İl Başkanı Ulus'tan birlik ve beraberlik çağrısı

AKP İl Başkanı Ulus'tan birlik ve beraberlik çağrısı

AKP Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, bir ilke imza attı ve geçtiğimiz Pazar günü düzenlediği kahvaltı ile farklı siyasi partilerin İl Başkanlarını bir araya getirdi. 5 Temmuz Pazar günü Cafe 288 Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus başta olmak üzere CHP İl Başkanı Ihsan Kazan, DSP İl Başkanı Yaşar Mert, MHP İl Başkanı Altan Orakçı, Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Sedat Kuranlı, AKP Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, AKP İl Başkan Yardımcısı Erhan Buzol, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Taşkın, CHP İl Sekreteri Kadri Buzdağ ve DSP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Özgen iştirak etti.
Saat 10:00’da başlayan, dostluk rüzgarlarının estiği kahvaltıda; tüm katılımcılar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, Kırklareli’nin sorunlarının çözümünde birlikte hareket etmenin önemini vurguladılar.
Ulus; “Bu birlikteliği bundan sonraki
süreçte de devam ettireceğiz”
AKP Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Ben öncelikle kahvaltımıza katılan siyasi parti Il Başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Telefonla bize ulaşarak, “hayırlısı olsun” diyen Il Başkanlarımız da oldu. Bizde buna cevaben böyle toplu bir şekilde sabah kahvaltısında biraraya gelmek istedik. Bundan sonra Il Kongreleri, Ilçe Kongreleri gerçekleşecek. Bu kongrelerimizin de Kırklareli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Çözülmeyen ama çözülmeye aday, gelişmeye aday Kırklareli’nde birçok meselelerimiz var. Bu sorunları birbirimiz ile değerlendirmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Belki de Kırklareli’nde uzun zamandır yapılmayan, il başkanlarımızın bir arada olduğu bir ortam oluşturduk. İnşallah bu birlikteliği bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Eğer birlikte hareket edersek “halkımıza en iyi, en güzel şekilde hizmet sunarız” diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte Kırklarelimize hizmet etmiş eski il başkanlarımız ile biraraya gelmeyi düşünüyorum. Onların da tecrübelerinden istifade ederek bir birliktelik kurmayı hedefliyoruz. Ben tekrar kahvaltımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, afiyet olsun.”
Kazan; “Amacımız; Kırklareli’nin gelişmesidir”
CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan ise konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz, hepinize afiyet olsun diyorum. Başkanımızın dediği gibi amacımız Kırklareli’nin gelişmesi, güzel bir şehir olması, insanlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasıdır. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Tüm Il Başkanlarımızın ortak düşüncesi bu şekilde olmalıdır. Hepimiz bir yerel seçim süreci geçirdik. Bu süreçte, yarışta birbirimizi üzdüğümüz olmuştur. Ama o yarışın da orada kalması gerekir. Bu Kırklareli’nin refahı, esenliği ve huzuru için gereklidir. Sayın başkanımızı seçilerek il başkanı olduğu için kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”
Mert; “işbirliği yaparsak Kırklareli’nde
birçok şeyin üstesinden geliriz”
CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan’ın konuşmasının ardından ise DSP Kırklareli Il Başkanı Yaşar Mert bir konuşma yaparak şunları kaydetti; “Yurdaer başkanımız az önce konuşmasında birşey söyledi. “Şimdiye kadar Kırklareli’ndeki tüm siyasi parti başkanları biraraya gelmedi.” dedi. Kendisi bugün bizleri biraraya toplayarak buna öncülük ederek güzel bir hareket başlatmıştır. Bu hareketin bundan sonra da devam edeceğini ümit ediyorum. Tüm siyasi parti Il Başkanları biraraya gelerek işbirliği yaparsak Kırklareli’nde birçok şeyin üstesinden geliriz. Bizi davet ettiğiniz için, bizleri biraraya getirdiğiniz için sizlere tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
Orakçı; “Siyasete yön veren kişilerin bu şekilde
biraraya gelmesi güzel bir harekettir”
MHP Kırklareli Il Başkanı Altan Orakçı ise konuşmasında şunlara dikkat çekti; “Il Başkanı arkadaşlarımın da belirttiği gibi bu genel olarak geç kalınmış bir davettir. Kırklareli’nde siyasete yön veren kişilerin bu şekilde biraraya gelmesi güzel bir harekettir. Herşeyin bir ilki vardır, bu bir ilk olur ve bundan sonraki süreçte sık sık devam eder. Önemli olan arkadaşların da bahsettiği gibi Kırklareli’dir. Kırklareli kültür bakımından Türkiye’nin sayılı illeri arasındadır. Fakat Kırklareli iş yönünden zayıf kalmıştır. Kırklareli’nde gençlerimize işsiz vatandaşlarımıza iş verecek sanayi potansiyeli yok. Bunları hep birlikte biraraya gelip toplantılar ve fikir alışverişleri yaparak çözebiliriz. Inşallah bu birlikteliklerimizi daha sık hale getirerek Kırklarelimizin sorunlarını çözmeye çalışırız.” diye konuştu.
Kuranlı; “Bir arada olmak gerçekten çok güzel ve mutluluk verici”
MHP Kırklareli Il Başkanı Altan Orakçı’nın konuşmasının ardından ise Demokrat Parti Il Başkan Yardımcısı Sedat Kuranlı bir konuşma yaparak;
“Değerli başkanım öncelikle bu güzel davetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kırklareli’ndeki siyasi partilerin böyle güzel bir ortamda ilk defa biraraya gelmesi gerçekten çok güzel ve mutluluk verici. Inşallah bundan sonraki süreç içerisinde de sık sık biraraya gelerek birlikte fikir üretme Kırklareli’nin sorunlarını çözmeye çalışırız.” dedi.
Yapılan konuşmaların sonrasında ise kahvaltı, Kırklareli’nin sorunlarının masaya yatırılması ile devam etti. Kahvaltı daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu.