AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı, çevre gönüllüsü Recep Dal'ı onurlandırdı

AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı, çevre gönüllüsü Recep Dal'ı onurlandırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kadın Kolları Il Başkanlığı üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, Armağan Köyü Çevre gönüllüsü Recep Dal isimli duyarlı vatandaşımıza bir şilt sundular. Köyünde tek başına çevre adına yürütüğü çalışmalar ile isminden söz ettiren Dal, AKP Kadın Kolları tarafından onurlandırıldı.

Saat 10.30’da parti binasında düzenlenen etkinlikte, konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AKP Kadın Kolları Il Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker, Recep Dal’ın örnek bir insan olduğunu vurguladı. Peker açıklamasında şunları söyledi;

“Partimiz Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından başlatılan, Dünya Çevre Günü ile ilgili kampanyaya, AKP Kırklareli Kadın Kolları Il Başkanlığı olarak biz de katılıyoruz.  Bu kapsamda, Çevre ve Orman Il Müdürlüğü’nün hazırladığı çelenk sunma töreninde AKP Il Kadın Kolları olarak yerimizi aldık. Amacımız; çevre bilincini geliştirmek ve bu konuyu gündemde tutmaktır. Eğer doğal kaynaklarımız ve çevreyi iyi değerlendirmezsek, önümüzdeki yüzyıllar; su ve doğal kaynak savaşları ile geçecek. Biz bunu istemiyoruz. Öncelikle kendi evimizin önünü temizleyerek, kendi çocuklarımızı eğiterek bu işe başlamaya karar verdik. Çünkü bu konuda eğitim çok önemli. Bu anlamda, bir kardeşimizin tek başına yürüttüğü çalışmalarından haberdar olduk. Recep Dal isimli bu vatandaşımızı, çevre adına gösterdiği duyarlılıktan ötürü tebrik ediyoruz. Tek başına yürürttüğü bu çalışmalarında kendisine tam destek veriyoruz. Çünkü gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz.”

Plaketini, Başkan Peker’in elinden alan Armağan Köyü Çevre Gönüllüsü Recep Dal teşekkür ederek, şu açıklamalarda bulundu;

“Aslında bu benim değil, beni destekleyen Armağan Köyü halkının onurudur. Çok teşekkür ediyorum. Dördüncü yılına girdiğimiz bu kampanyada, birçok başarılı çevre çalışmasına imza attık. Köyümüzün imamı ile birlikte startımızı camiden verdik. Bir Cuma vaazında, konumuz çevreydi.Ayrıca, dört yıl içerisinde; geri dönüşüm projesini uygulayarak, bu yıl itibariyle 10 ton atık şişeyi yetkililere teslim ettik. Şu anda pil kutumuz da dolu, 1000’e yakın pilimiz var. Onu da en kısa zamanda Çevre Il Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Bu süreçte iki yıldır ben her Cuma sabahı kendi ellerimle çöp topladım. Sayın Valimizin sayesinde 1 yıldır düzenli olarak köyümüze çöp arabası da geliyor.” Dal; “Bizim en önemli amacımız, köy halkında çevre bilinci oluşturmaktır. Bizim için değil, neslimiz için yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. Peker ise açıklamalarında, yerel basın mensuplarına da çok teşekkür etti.