AKP İl Teşkilatı'ndan çifte ziyaret

AKP İl Teşkilatı'ndan çifte ziyaret

AKP Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus ve parti il yönetimi dün, Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı ve Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne ziyarette bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda yine Yurdaer Ulus tarafından organizasyonu yapılan kahvaltı sonrasında, AKP İl yönetimi Kırklareli’ndeki kurum ve kuruluşlara teşekkür ziyareti düzenlemeye başladı. Dün saat 16.30’da ilk ziyaret, Ziraat Odası Başkanlığı’na gerçekleşti. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu ve oda üyeleri tarafından kapıda karşılanan AKP Il Başkanı ve il yönetimi, kısa bir sohbetin ardından toplantı salonuna geçti.        

Burada ilk olarak bir konuşma yapan AKP Kırklareli Il Başkanı Yurdaer Ulus, düzenlenen kahvaltı sonrasında kendilerinin de teşekkür ziyaretlerine başlayarak, fikir alışverişlerini hızlandırdıklarını belirtti. Çiftçinin bu ülkenin en önemli omurga disklerinden biri olduğunu kaydeden Ulus; ellerinden geldiğince, Kırklareli’ndeki tarım sektörünün sıkıntılarına kulak vererek, çözümler üretmeye çalışacaklarını belirtti. Ulus konuşmalarında; “Gerçekleşen il kongremizden sonra tek amacımız, ilimizdeki tüm birimlerle yakın temas içinde bulunarak, ortak fikir havuzları oluşturmak oldu. Çünkü Kırklareli’ndeki kurum ve kuruluşların bizlere verdiği enerji, görev yolumuzda yürümemize büyük katkı sağlamıştır. O nedenle bizler de birer kamu hizmetçisi olarak, siyasetçi olarak, bu kent için üzerimize ne düşerse yapma sorumluluğunda olduğumuzun bilincindeyiz. Dolayısıyla ilk girişimlerimizden biri ilimizdeki oda, dernek, kurum, kuruluş ve siyasi parti yöneticileriyle bir araya gelmek oldu. Bu beraberlikteki ortak amaç Kırklareli’ne, kendi kapasitelerimizin oranı doğrultusunda katkı sağlayabilmek ve bunu ortak bir görüş birliğinde aktarmaya çalışmak oldu. Ayrıca bu beraberlikle siyaseti sevdirmeyi, memleket için daha nüfuzlu düşüncelerle faydalı olma güdüsünü kuvvetlendirmeyi hedefledik.

Her ilde olduğu gibi Kırklareli’nde de en önemli birimlerden birisi Ziraat Odası’dır. Ben şahsım olarak ta, tarım sektörünü birebir analiz eden birisiyim. Bu amaçla, elimizdeki yetkileri ve gayret gösterme gücünü, çiftçimizin sıkıntısına da harcayarak, çözüm üretilmesinde aracı olmak, bunları daha üst makamlara ve devletimize sağlıklı bir şekilde iletebilmek hedefindeyiz.” dedi.

Bu konuşmanın sonrasında Yurdaer Ulus, Ziraat Odası Başkanlığı’nın da katıldığı kahvaltı organizasyonu esnasında çekilmiş olan ve bir fotoğrafı, Oda Başkanı Necmi Koyuncu’ya hediye ederek kendisine; “Bu fotoğraftaki Kırklareli duayenlerinden birisi de sizsiniz.” dedi. Yurdaer Ulus ayrıca, yaklaşan ramazan dolayısıyla herkesin bu kutsal ayını kutladığını belirterek, tarihi daha sonra belirlenecek olan bir iftar yemeğinde buluşmak temennisinde olduğunu belirtti.

Hediyenin ardından Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu da, gerçekleşen bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; üreticinin çalışma sürecindeki yaşadıklarına yönelik tüm artı ve eksileri, bu tarz görüşmeler sayesinde aktarma imkanı bularak, daha hızlı ve kaliteli çözümler üretileceğine inandıklarını belirtti.

AKP Il yönetimi bu ziyaret sonrasında saat 17:00’da Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne geçti. Burada Kooperatif Başkanı Hasan Kiraz, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar tarafından karşılanan Yurdaer Ulus ve beraberindekiler, Kiraz’ın makam odasında ağırlandılar. Buradaki kısa tanışmanın ardından ilk konuşmayı yine Yurdaer Ulus yaptı. Ulus, kongre sürecinden sonra Kırklareli’ndeki böyle birimlerden hoş destekler aldıklarını ve bu destekler sayesinde daha da güçlendiklerini ifade etti. Hasan Kiraz ve onun gibi duayen olan büyüklerden alacakları nasihat, görüş ve önerilerin onlar için bir ışık olacağını kaydeden Ulus; fikir birlikleriyle, ortak görüşlerle, faydalı önerilerle, memleketin çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti. Burada da Yurdarer Ulus aynı kahvaltı fotoğrafından bir tane de Hasan Kiraz’a hediye ederek, “Bu ziyaretlerimizde, çiçek yerine bu tarz bir hediyeyi daha uygun bulduk. Çiçek birkaç gün sonra yıpranacak ve solacaktır. Ancak bu fotoğraf, o kahvaltıdaki güzel enerjinin bir ölümsüzleşme simgesi olarak, her zaman görebileceğiniz bir hatıra olarak odanızda yerini alacaktır.” dedi.

Ulus’un konuşmasının sonrasında Hasan Kiraz’da geçmişten günümüze yaşadıkları tecrübelerle ilgili özet bir anlatımda bulundu. Ülkenin birçok zaman zorlu süreçlerden geçtiğini belirten Kiraz, daha öncekilerden nasıl kurtulduysa, şu anda da yine kararlılıkla ve Yurdaer Ulus gibi özverili yöneticiler sayesinde kurtulacağına dikkat çekti. Kiraz; “Bu vatan hepimizin. Hepimiz memleketimiz için üzerimize ne düşüyorsa, her zaman için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu hazır olmamız; dikkatli, zeki ve ortak paydada buluşmaya önem veren Sayın Yurdaer Ulus gibi yöneticiler sayesinde daha da kuvvetlenecektir.” dedi. Ziyaretin sonunda Yurdaer Ulus, kooperatiftekilerin yaklaşmış olan ramazan ayını mübarekleşerek, tarihi sonra bildirilecek olan iftar yemeğinde buluşmak temennisiyle mekandan ayrıldı.