AKP, ilçelerde de seçime hazır

AKP, ilçelerde de seçime hazır

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin, ilimiz ve ilçelerindeki tüm belediye başkan adayları kesinleşti. Kırklareli Belediye Başkan adayının AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cengiz Bağdan olarak ilan edilmesinin ardından, dün de saat 17.30’da partinin ilçe Belediye Başkan adayları resmiyet kazandı.

Buna göre, AKP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Cengiz Konca, Babaeski Belediye Başkan adayı Güray Genç, Pehlivanköy Belediye Başkan adayı Hüseyin Açıkel, Pınarhisar Belediye Başkan adayı Mehmet Kapılı, Vize Belediye Başkan adayı Mehmet Mangır, Kofçaz Belediye Başkan adayı Nuri Çalışkan ve Demirköy Belediye Başkan adayı Gökhan Erol olarak belirlendi.

Milletvekili adayı Konca, bu kez Belediye Başkan adayı

AKP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan adayı Cengiz Konca, son dönem Milletvekili seçimlerinde AKP’den ikinci sıra Milletvekili adayı olmuştu.

1970, Lüleburgaz doğumlu Konca, 1991 yılında ITÜ Inşaat Fakültesi Inşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1992-2003 yılları arasında Lüleburgaz Belediyesi’nde Imar Işleri ve Fen Işleri görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Konca, 2004 yılından itibaren mühendislik ve inşaat alanında faaliyet gösterdi.

Konca şimdi Lülebrgaz Belediye Başkanlığı için yarışacak.

Babaeski adayı Güray Genç; “Kaçırdıklarımızı yakalamak için, AKP!” 

AKP’nin 1972 doğumlu Babaeski Belediye Başkan adayı Güray Genç ise adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Lüleburgaz’ın 25 yıllık gelişim sürecisini örnek gösteriyor ve ekliyor; “Soruyorum bizim neyimiz eksik? Bu aradaki 17 km lik fark ile bir düşünce sistemi ve sonucu; Ekonomimizi ve yaşam kalitemiz bu kadar mı değiştirebilirdi? Maalesef değişiyormuş.

Işte cevabım, işte bunun için AKP, işte bu kaçırdıklarımızı yakalamak aradaki farkı kapamak için; AKP. Bu güne kadar örnek gösterdiğimiz Lüleburgaz'ın yanına ne yazık ki Pehlivanköy ve Kırıkköy'ü göstermeye başladığımız için; AKP. Muhtemelen bir iki yıl içinde Izlanda olmamak için; AKP ve daha işin başında sıkmamak için anlatmadığım pek çok eksiklikten dolayı; AKP.”

Pehlivanköy’de değişiklik yok; Hüseyin Açıkel

AKP’nin Pehlivanköy Belediye Başkan adayı ise değişmedi ve 28 Mart 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanan Hüseyin Açıkel tekrar AKP’den aday gösterildi. 1963 doğumlu Pehlivanköy doğumlu Açıkel, 1985 yılında Içişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdürlüğünde Memur olarak göreve başladı, daha sonra Tekirdağ, Lüleburgaz ve Pehlivanköy Nüfus Müdürlüğünde görev yaptı. 30.12.2003 tarihinde Nüfus Müdürlüğündeki görevinden istifa ederek, Yerel Seçimlere AKP’den Belediye Başkan adayı olarak katıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Açıkel, 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı seçilmişti.

Pınarhisar’da Kapılı ile  “yola devam”

AKP’nin Pınarhisar’daki adayının ismi de değişmedi ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kapılı yeni dönemde de aday olarak gösterildi.

1953 Pınarhisar doğumlu Kapılı, 1994-1995 yıllarında Il Genel Meclis Üyeliği ile ANAP Ilçe Başkanlığını birlikte, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Genel seçimlere kadar sürdürdü.

 18 Nisan 1999 tarihinde Mahalli Idareler seçimlerinde Bağımsız Pınarhisar Belediye Başkanı seçildi. 27 Mart 2004 yılında yapılan Yerel Seçimlerde yeniden ikinci kez DP’den Belediye Başkanlığına seçildi. Daha Sonra AKP’ye geçerek Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.

Böylelikle Adalet ve Kalkınma Partisi, Kırklareli’de yaptığı temayül yoklamasının ardından il ve ilçe adaylarını belirlemiş oldu. Resmiyet kazanan diğer ilçe Belediye Başkan adayları ise; Vize Belediye Başkan adayı Mehmet Mangır, Kofçaz Belediye Başkan adayı Nuri Çalışkan ve Demirköy Belediye Başkan adayı Gökhan Erol oldu.