AKP Kırklareli'nde yeniden yapılanıyor

AKP Kırklareli'nde yeniden yapılanıyor

6 Haziran’da yapılan AKP Kırklareli İl Kongresi’nde yenilenen yönetim kadrosunda, geçen dönemden sadece altı il yönetimi üyesi yer aldı.

Merdiye Sürer, Muhammet Küçük, Ilhan Taşkan, Can Bahçıvanoğlulları, Vehbi Başelçin ve Şenel Akbay yeniden il yönetimi listesinde yer alırken, geçen dönem yönetimde yer alan Selim Leylak’da, Disiplin Kurulu üyesi olarak bu dönem kadrosunda bulunuyor.

Başarısız bir yerel seçimi ardında bırakan eski il yönetimi, seçim öncesi ve sonrası AKP Genel Merkezi’nin gözlemi altında idi.

Eski başkan Ahmet Ibrikçi’nin şahsı ile ilgili kamuoyunda yer alan iddialar uzun bir süre daha Kırklareli gündemini meşgul edecek. AKP Genel Merkezi’nin, özellikle AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birebir takip ettiği kongre öncesi çalışmalarda, adaylık oluşum sürecindeki öncelikli hedef il yönetiminin saygınlığını sağlayacak isimleri listeye toplamak oldu.

AKP il kongresinin ardından yeni başkan Yurdaer Ulus’un ilk açıklamaları bu başlangıcın işareti oldu. Başkan Ulus yaptığı açıklamada;

“Bizim sağ ile sol ile işimiz yok. Önemli olan hizmet. Bu bilinçle oluşturduğumuz kadromuzla yola çıktık.” dedi.

AKP il yönetiminde tüm görev alan isimlerin AK kadrolara yakışan çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Başarılar diliyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim kadrosunu bireysel röportajlarla okurlarımıza tanıtacağız.