AKP'li Meclis üyeleri de göreve hazır

AKP'li Meclis üyeleri de göreve hazır

29 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler sonucunda, Kırklareli’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nden Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeliğini kazanan partililer dün mazbatalarını aldılar.

Saat 16.00’de Kırklareli Adliye Sarayı’nın duruşma salonunda, mazbatalar sahiplerine verildi. Inece yeni dönem Belde Başkanı İlyas Yılmam ile Üsküp yeni dönem Belde Başkanı Erdoğan Kıyıcı ve beldelerimizin Meclis üyeleri de dün mazbatalarını alan parti mensupları arasında yer aldı.

Saat 16.00’ya doğru parti binasından ayrılan; AKP Il Başkanı Ahmet İbrikçi, Ilçe Başkanı Hamit Orakçı ve Belediye Meclis üyeleri ile Il Genel Meclis üyeleri, Adliye Sarayı’nın duruşma salonunda hazır bulundular.

Bilindiği gibi 29 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından, çıkan sonuca göre; Belediye Meclisi’ne 14 CHP Meclis üyesi ile 8 AKP Meclis üyesi girdi. Yine Kırklareli Il Genel Meclisi’ne Merkez’den 3 CHP ile 2 AKP mensubu üye sandalyeye sahip oldu.

Işte AKP’li üyeler dün mazbatalarını Ilçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Meral Ünel ve Kırklareli Il Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Özkök’ün ellerinden aldılar.

Belediye Meclis Üyeleri; Murat Bara, Musa Kapıcıoğlu, Fahrettin Üstündağ, Sebahaddin Uçar, Celal Güleryüz, Mehmet Ikizlerli, Şükriye Mert, Il Genel Meclis Üyeleri; Yurdaer Ulus, Nihat Sağlam, İnece Belde Başkanı Ilyas Yılmam, Üsküp Belde Başkanı Erdoğan Kıyıcı ile beldelerimizin Belediye Meclis üyeleri mazbatalarını aldılar.

Törene katılamayan üyelerin mazbatalarını, AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi ile Belde Başkanları teslim aldı.

Böylece mazbatalarını alan AKP Meclis üyeleri ile birlikte Kırklareli Belediye Meclisi ve Il Genel Meclisi’nin yeni üyeleri artık göreve hazır hale gelmiş oldu. Her iki meclisin de ilk toplantıları 6 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.