Aksigortalı çiftçi, dolu yağışından doğan zararı düşünmüyor

Aksigortalı çiftçi, dolu yağışından doğan zararı düşünmüyor

Geçtiğimiz haftalarda etkili olan dolu yağışı, üreticiyi büyük oranda maddi zarara uğrattı. Ancak Aksigortalı üretici, uğradığı zararı düşünmedi. Aksigortalı çiftçilerin Temmuz ayındaki yoğun dolu yağışı nedeniyle hasar gören ürünlerinin uğradığı maddi zararlar, bu kez de farklı yörelerde ödedi.

Kırklareli Aksigorta Acentesi Aydın Çoban ve Zeki Çoban geçtiğimiz hafta ödedikleri dolu hasarından sonra yağan yağmurlarla birlikte düşen yeni dolu hasarları da anında üreticinin ayağına kadar giderek, Köy kahvelerinde üreticinin huzurunda ödediler.

Aksigorta tarafından Kırklareli Merkez ilçeye bağlı Karahamza, Çeşmeköyü ve Dokuzhöyük köyüne düşen dolu hasarlarını Temmuz ayının ilk haftasında ödedikten sonra, bu kez de hasat dönemi içinde düşen yağmurlarla birlikte yağan yağmur doludan hasar gören Pınarhisar ilçesi Sütlüce köyü ile Lüleburgaz ilçesi Emirali köyü Buğday üreticilerinin dolu nedeniyle oluşan maddi zarları giderildi.

Üreticilere havale dekontları köye giderek teslim eden acente yetkilileri, Aksigortalı çiftçilerin mağduriyetini giderdiler.

Uğramış oldukları hasarlar Aksigorta tarafından giderilen sigortalı çiftçiler de olaydan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Üreticiler; “Aksigorta bize acentesi ile birlikte güven vermektedir. Doludan zarar gören ürünlerimizi hasat ederek ambarımıza koyamadık. Ama aynı dönemde harmanda paramızı cebimize koymaktayız” dedi.

Kırklareli Aksigorta Acentesi sahipleri Aydın Çoban ve Zeki Çoban da, daima müşterilerinin yanında olduklarını, etkili anında ve kaliteli hizmet vererek, müşteri memnuniyetini sağlamayı hedeflediklerini dile getirdiler. Çoban kardeşler, Kırklareli’li tüm vatandaşların Tarım ürünleri Dolu Sigortaları’nın yanı sıra ev, işyeri ve arabalarının sigortalarını yine aynı çalışma yöntemi ile güvence altına aldıklarını söylediler.