Alaeddin İkican 4. Kapadokya Şiir Şöleni'ne katıldı

Geleneksel olarak dördüncüsü düzenlenen 'Kapadokya Şiir Şöleni' 16–17 ve 18 Ekim 2009 tarihleri arasında yoğun katılım ve coşku içerisinde gerçekleştirildi.Üç gün süren şölen etkinlikleri çerçevesinde Türkiye ve yurtdışından birçok şiir ve edebiyat sevdalısı Nevşehir'de buluştu. Şiir şölenine KIRKSEDER Yönetim Kurulu Üyesi Alaeddin İkican'da katıldı

 

HABER MERKEZİ


Bu yıl Dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni 16-17-18  Ekim Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yoğun katılım ve içerikle coşku içerisinde gerçekleştirildi. Başta Nevşehir’in idari ve bölge amirleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Dernek Başkanları, yazarlar,şairler,esnaf sanatkarlar,iş adamları,eğitim ve öğretim kurumu mensupları,çeşitli üniversite ve okullardan öğrenciler,öğretmenler,basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Şölene Kırklareli’nden katılan Şair Alaeddin İkican okuduğu “Paramparça” ve “Gitmem Be Gülüm” isimli parçalar iyi en iyi yorum yapan kişiler arasında bahsedildi. 4. Uluslar arası Geleneksel Kapadokya şiir şölenine Makedonya, Kosova, Almanya, Kıbrıs ve Azerbaycan ile yurt içinden davet edilen 120’nin üzerinde şair-yazar katılarak görkemli bir şölenin gerçekleşmesini sağladılar. Üç gün, üç gece boyunca devam eden Kapadokya şiir şölenine ilimizden KIRKSEDER (Kırklareli Kültür, Sanat ve Edebiyatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, İLESAM Üyesi ve zaman zaman gazetemizde konuk yazar köşesinde edebi yazılar yazan Şair ve Yazar Alaeddin İkican katıldı.
16 Ekim Cuma günü saat 12:00'de Konya’lı Ömer Usta’nın restaurantında  buluşan şair ve yazarlar Uçhisar Taşhan'da valilik tarafından ikram edilen öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemek sonrası Nevşehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, İl Emniyet Müdürlüğünü ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden şair ve yazarlar  tarafından,saat 14.00’de Nevşehir Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Ürgüp FM Yönetim Kurulu aynı zamanda Kapadokya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ayşe Paslanmaz, Şair-Yazar ve gerçekleştirilen şiir yarışmasında jüri üyesi olan Cezmi Ersöz ve sanatçı Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte çelenk konuldu, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen tüm katılımcılarla birlikte İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.
Şölene 16 Ekim 2009 Cuma günü akşamı Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ödül Takdim ve Şiir Dinletisi” ile başlandı. Bin kişi kapasiteli Kültür Merkezine beş bin kişi akın edince yer bulamama sorunu yaşandı. Geceye bölge idare amirleri, belediye başkanları, jüri heyeti, emniyet birimleri, şube müdürleri, sponsor firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da dâhil olmak üzere salonda yer bulamayarak muhteşem organizasyona katılamadılar.
Törene ayni zamanda İlimizden olup, Kültür ve Turizm Bakanlığında Turist Rehberleri Daire Başkanı olarak görev yapan Müjdat Özbahçıvanoğlu bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı temsilen katılarak Şair Alaeddin İkican’ı Nevşehir’de yalnız bırakmadı. Ayrıca Nevşehir Vali Vekili ile Kaymakamlar,Belediye Başkanları,İl Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü,Kayseri Belediyesi Genel Sekreteri, Üniversite Rektörü, Edebiyata gönül vermiş akademisyenler Prof.Dr İsa Kayacan Dr. Mehmet Nuri Parmaksız, Abdullah Şatoğlu İzdiham yaşanırcasına kalabalık bir halk topluluğunun izlediği bu programda şiir yarışmalarında derece alan şair ve öğrencilere ödül töreni yapıldı.    Gece geç saatlere kadar devam eden bu etkinlikte şiir yorumcusu Ahmet  Selçuk İlkan’ın yaklaşık bir saat süren muhteşem şiir yorumları ile halk sanatçısı Ekrem Çelebi’nin türküleri katılanlardan büyük alkış topladı. Ayrıca programa renk katan dört öğrencinin oynadığı kolbastı izleyenleri büyülerken program sunuculuğunu yapan Şah İsmail Kaya Stand-Up ve anlattığı fıkralarla halkın her yorgunluk hissettiği anlarda gülümsemelerine etkinliği zevkle izlemelerine neden oldu.
17 Ekim Cumartesi günü Uçhisar Zelve, Ürgüp ve Göreme'yi gezen şair ve yazarlar Ürgüp Kongre Merkezinde yapılan şiir dinletisine katıldılar.  Şairler burada kendi şiirlerini yorumladılar. Alaeddin İkican yorumladığı şiirleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı ve en iyi yorumlayanlar arasında sayıldı. Ayrıca organizeyi yürüten ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Şair Ayşe Paslanmaz'ın yaptığı Ürgüp FM'in canlı yayınına konuk edilerek kendilerini tanıttılar ve Nevşehir halkını selamladırlar.
Konuk Şair ve sanatçılar Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in ikram ettiği akşam yemeğinde buluştular. Aynı günün akşamı polis evinde il Emniyet Müdürünün misafiri olan şairler burada yapılan eğlence programında birbirleri ile tanışıp kaynaştılar ve fon eşliğinde şiir yorumlarına devam ederken İl Emniyet Müdürünün temin ettiği sanatçıların çaldığı yörelerine ait oyunları oynadılar.
Üçüncü gün 18 Ekim Pazar günü Nevşehir ve İlçelerini gezen şairler havanın çok rüzgarlı olması nedeniyle programda bulunan balon turunu gerçekleştiremediler. Uçhisar Belediye Başkanlığının ikram ettiği öğle yemeğini müteakip şairler vedalaşmaya başladı.Veda sırasında Şairler adına veda konuşması yapan İlimiz Şairi Alaeddin İkican konuşmasının sonunda okuduğu dörtlükle tüm şairlerinin yolunun aydınlık olmasını ilham ışıklarının hiç kararmamasını arzuladığını, güler yüz ve tatlı dilin her zaman kendileri ile arkadaş olmasını temenni ettiğini ifade etti. İkican’ın veda konuşmasında okuduğu dörtlük;

Bir selam,bir ömür verir bazısına içtenlikle,
Bir ömür,bir selam yerini tutmaz bazı yerde,
Gülmeyen yüzle verilen binbir armağan yerine,
Tatlı dil,güler yüz deva bilirim her derde.

Şairlerin Valiliği ziyareti sırasında daha önce İlimizde Vize Kaymakamlığı yapan Vural Demirtaş’ı da ziyaret eden Alaeddin İkican’a, halen Nevşehir Vali Yardımcısı olarak görev yapan Demirtaş tarafından kendi sine ait “Hayatın İçinden 303 Fıkra” isimli kitap armağan edildi.
Uluslar arası alanda, Şair-yazar ve sanatçıları buluşturan kaynaştıran Nevşehir Kapadokya Şiir şölenini Kapadokya Şairler ve Yazarlar Derneği ve Ürgün FM yönetim kurulu Başkanı şair Ayşe Paslanmaz organize edip gerçekleştirdi. Kendisine ağabeyi ile radyo çalışanları tüm gayretleri ile yardımcı oldu. Programa  Kültür ve Turizm Bakanlığı,Nevşehir Valiliği, Nevşehir ve Uçhisar Belediye Başkanlıkları, Milletvekilleri başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş destek olup katkıda bulundu. Programa katılan şair ve sanatçılar organizeyi yapan-katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek Nevşehir'den ayrıldılar. (yy)