Ali Birerdinç Iğneada'daydı

Ali Birerdinç Iğneada'daydı

Yaban TV'nin sevilen programı "Rastgele"yi hazırlayan ve sunan Gazeteci Ali Birerdinç, Önadım Medya Grubu Iğneada temsilcisi Kutluay Uyanık'ın daveti üzerine İğneada’ya geldi. Uyanık ile eski dost olan tecrübeli gazeteci, Iğneada'da bir dizi çekim gerçekleştirdi.

Beldede yeni hizmete giren Iğneada Resort Otel'in Avcı Köşkü'nde bir çekim gerçekleştiren Birererdinç, hafta sonu da beldede domuz avına katıldı. 40 yıldır her hafta sonunu doğada geçiren Gazeteci Ali Birerdinç, av ile ilgili ilginç olayları ekrana taşıyor.

 Gittiği yerlerde eğitici kitaplar dağıtan, fidan diktiren Ali Birerdinç, yaban hayatının ve çevrenin korunması için halkı gönüllü çalışmalara katıyor. Rastgele programı, köylerde buluşma ile başlıyor, 60-70 kişilik gruplarla keşfe çıkılıyor. Günün dönüşünde, yaşananlar değerlendiriliyor; yanlışlar, doğrular tespit ediliyor. Macera ve eğitim sıcak bir ortamda ekrana yansıyor.

 200'ün üzerinde anız yangınına bizzat müdahale edip, söndürme çalışmalarına katılan Ali Birerdinç, ağaçlandırma çalışmalarıyla da yakından ilgileniyor. Topladığı meyve çekirdeklerini özel koruyucu ortamlarda saklayan Birerdinç, köylülerle birlikte bunları ekiyor ve meyve ağaçlarının gelişimini takip ederek programa taşıyor. -20 derece soğuklarda doğada yaşama, survival, kamp kurma konularını da programına taşıyan Ali Birerdinç, Rastgele programıyla Anadolu'nun en ücra noktalarına ulaşıyor, Türkiye'yi ekrana taşıyor.

Tehlikeli madde taşıyan gemilere Boğazın kapatılması eylemlerine katılan Ali Birerdinç, Türkiye Greenpeace'in kurulması ve gelişmesine de büyük katkılarda bulundu.