"Alnımızın AK'ıyla çıkacağız"

"Alnımızın AK'ıyla çıkacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Ankara'daki toplantıda Kırklareli Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladığı Cengiz Bağdan iddialı konuştu. Dün yapılan basın tanıtım toplantısında seçimlerle ilgili görüşlerini dile getiren Bağdan, "Kırklarelililerin desteği ile bu seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.

AKP'den Kırklareli Belediye Başkanlığı için aday olacağını ilk kez Önadım'ın duyurduğu Cengiz Bağdan, önceki gün Başbakan Erdoğan'dan resmi yetkiyi aldı. Resmileşen bu karar da Kırklareli'de ilk olarak yine Önadım Gazetesi tarafından gündeme taşındı.

Erdoğan'ın, "Kırklareli'ni uçurmaya hazır mısın?" dediği Cengiz Bağdan da resmi yetkiyi aldıktan sonraki ilk toplantısını dün AKP Il Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak, basın mensupları ve partililerin katıldığı toplantı oldukça coşkulu bir atmosferde yapıldı.

2004 yılında görevi bıraktığı Kırklareli Belediye Başkanlığı görevini bu kez bir AKP'li olarak yeniden devralmayı hedefleyen Bağdan, partililerin sevgi seliyle karşılandı. Toplantıdan önce tebrikleri kabul eden AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, bu samimi sevgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Hedef 8 ilçe"

Saat:15.00'da başlayan toplantının açılış konuşmasını AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi yaptı. Kurulduktan 1 yıl sonra iktidara yükselen AKP'nin, Cumhuriyet tarihinde yapılamayan birçok hizmeti hayata geçirdiğini söyleyen Ibrikçi, "2007 yılında yapılan seçimde de halkımızın büyük teveccühüyle güven tazeledik ve halkımızı ak icraatlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Aynı hizmetleri ülke genelinde yaklaşık 2 bin belediyede de yerel anlamda sürdürüyoruz. Ilimizde de 6 belediye partimizin ak hizmetlerini alıyor. Tabi biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu sayı bir Kırklarelili olarak bizleri üzüyor. Halkımız ne yazık ki hak ettiği yerel hizmetleri alamamaktadır. Kırklareli'de bir su sorununu bile çözemeyen CHP'li belediyecilik anlayışı bundan sonra neyi halledebilir bilmiyoruz. Işte 29 Mart'ta sandık yeniden halkımızın önüne gelecek. Inşallah yerel seçimlerden son Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de halkımızın büyük teveccühünü kazanacağız. Hedefimiz, merkez ilçe dahil 8 ilçemizde de belediyeleri ak kadrolar ve ak hizmetlerle tanıştırmak. Atalarımızın Çanakkale'de can vererek bize bıraktıkları bu toprakları bizler de torunlarımıza yaşanabilir bir dünya olarak bırakmakla yükümlüyüz. Bunun için de elimizden ne geliyorsa yapacağız. Partimizin ak kadrolarındaki tüm mensupları hizmet sevdalısı. Vatandaşlarımız da bunu 29 Mart seçimlerinden sonra daha yakından görecektir" ifadelerini kullandı.

Bağdan'a tam destek

AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, önceki gün Genel Başkan ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kırklareli Belediye Başkanlığı için Cengiz Bağdan'ın ismini açıkladığını da vurgulayarak, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, dün (önceki gün) Ankara'daki toplantıda ilimiz Belediye Başkan Adaylığı için Cengiz Bağdan'ı açıkladı. Bu açıklama, tüm Türkiye ile aynı anda ilimizde de yakından takip edilerek, büyük yankı uyandırdı. Artık bugünden itibaren tüm teşkilatlarımızla tek yürek olarak çalışacağız. Kırklarelili hemşehrilerimizi ak hizmetlerle tanıştırmak, onlara gerçekten yaşanabilir bir kent yaratmak için yola çıkıyoruz. Inşallah 30 Mart itibariyle Kırklareli yerelde de iktidar nimetlerinden faydalanabilen bir il haline gelecektir. Belediyecilik anlamında çok uzun yıllar kaybettik. Ancak artık kaybedecek vakit yok. Tüm teşkilatlarımızla, adayımız Cengiz Bağdan'ın arkasındayız" dedi.

Ibrikçi, AKP'nin şu ana kadar Kırklareli'de sadece il Belediye Başkan Adayı'nı belirlediğini de kaydederek, "Partimizin diğer ilçeler ve beldelerdeki adayları da belirlendikçe halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kaybedilen zamanı telafi edeceğiz"

AKP Kırklareli Il Başkanı Ahmet Ibrikçi'nin bu açıklamalarından sonra sözü alan Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, ilimizin 2004 yılından bu yana belediyecilik anlamında çok vakit kaybettiğini ifade ederek, "Kaybedilen yılları çok kısa bir sürede telafi edeceğiz" dedi.

Bağdan, "Kırklareli sevdalısı olarak çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Siyaset, dikenli bir yoldur. Ancak bu dikenli yolu gül bahçesine çevirmek de bizim elimizde. Başbakanımızdan resmi yetkiyi aldık. 29 Mart seçimlerinin ardından Kırklareli'nin tarihini değiştirmek için kolları sıvayacağız" diye konuştu.

Belediyecilikte iktidarda olmanın büyük avantajları olduğunu da söyleyen Bağdan, 2004 yılındaki yerel seçimler öncesinde AKP'den teklif aldım. Ancak o dönem Belediye Başkanı olduğum için böyle bir kararın uygun olmayacağını düşündüm. Artık Kırklareli'ni iktidar hizmetleriyle tanıştırmanın vakti geldi" ifadelerini kullandı.

Belediyenin tahmini bütçesinin 20 milyon TL olduğunu da kaydeden Bağdan, "Kırklareli Belediyesi'nin şu an yaklaşık 17-18 milyon TL borcu var. Bu bütçe ve bu borçlarla halkımıza hak ettiği hizmetleri sunabilmek mümkün değil. Bu zorluklar ancak iktidar gücüyle aşılabilir. Bizler de bu düşünceyle AKP çatısı altında buluştuk" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden Kırklareli Belediye Başkanlığı'nı %60 oyla almasını istediğini de kaydeden Bağdan, "Buradaki atmosferi ve sizin samimiyetinizi görünce ben de kendisine bunun sözünü verdim.

Gelin elele bu seçimden alnımızın akıyla çıkalım ve Ankara'da bir bomba etkisi yaratalım" dedi.

Bu açıklamaların ardından basın tanıtım toplantısı sona ererken, AKP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, yine partililerin sevgi gösterileri arasında binadan ayrıldı.