Alpullu'da lig usülü futbol karşılaşması

Alpullu'da lig usülü futbol karşılaşması

Ilçemiz Babaeski’ye bağlı Alpullu Beldesi’nde, Belediye Festival Spor Komitesi ile mahalle muhtarlarının birlikte organize etmiş olduğu bir futbol turnuvası düzenlendi.

Türkiye’nin ilk Şeker Sanayinin kurulduğu, tarih, kültür ve sanat şehri Alpullu Beldesi’ndeki futbol coşkusu Çamlık altı futbol sahasında yapıldı.

Hafta sonu biten Şeker-Iş Dostluk ve Bahar Futbol Turnuvasından sonra, 25 Haziran Perşembe günü başlayacak olan “Geleneksel Kültür ve Müzik Festivali” öncesi Belediye Festival Spor Komitesi ile mahalle muhtarları tarafından birlikte organize edilen yeni futbol turnuvası, Hayrabolu davul-zurna ekibinin ritimleriyle başladı.

Şeker-Iş takımı ve Pancar Kooperatifi takımı arasındaki ilk karşılaşma öncesi, sporcu kimliği ile bilinen Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun ve Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, sembolik bi vuruş ile turnuvanın startını verdiler.

Kaymakam Demir, maç öncesi Alpullu’nun büyük gururu ve sembolü olan eski milli futbol hakemi Ülkü Tırpancı’yı göremeyince nerede olduğunu sordu, rahatsız olduğunu öğrenince geçmiş olsun dileklerinin iletilmesini istedi.

Alpullu halkının aileleriyle birlikte keyifle, piknik havasında izlediği ve lig husulü oynanan turnuvada, ilk karşılaşma sonucunda; Pancar Kooperatif takımı, Şeker-Iş takımını 5–4 mağlup etti.

Turnuvanın ikinci karşılaşmasında ise, Gülbahçe Takımı ile Jandarma Takımı 2–2 berabere kalarak dostluğun kazandığını belirttiler.