Alpullu Festivali muhteşem konserlerle sona erdi

Alpullu Festivali muhteşem konserlerle sona erdi

Trakya bu yaz festivallerle renklenmeye devam ediyor. Babaeski’ye bağlı Alpullu Beldesi’nde bu sene 6. düzenlenen Geleneksel Kültür ve Müzik festivali coşkulu konserlere ev sahipliği yaptı. 

25 Haziran Perşembe gecesi Arif Şentürk konseriyle başlayan coşku, Istasyon 39 grubuyla zirve yaptı. Ilk olarak sahneye çıkan Arif Şentürk, yöresel ezgiler eşliğinde konsere gelenleri eğlendirmesini başardı. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken sanatçı izleyenlerin geceye güzel başlamasını sağladı.

Arif Şentürk’ün ardından sahneye yerel hip-hop sanatçıları çıktı. Onların enerjisiyle iyice hareketlenen konser alanı daha da kalabalıklaştı. Gecenin sonunda ise sahneye yerel grubumuz Istasyon 39 çıktı. Söyledikleri birbirinden güzel rock parçalarla grup, herkese muhteşem bir performans sergiledi. Festivalin ikinci gününde, saat 14.30’da ise festivalin resmi açılışı gerçekleştirildi. Belediye Barış Parkı’nda gerçekleştirilen açılışın ardından sergi ve standlar gezildi. Alpullu gece ise Edirne Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun konserlerine ev sahipliği yaptı. Festivalin son gecesi sahneye ilk olarak saat 21.00’de Lüleburgaz’dan Güliz Mert çıktı. Sanatçının hareketli şarkılarının ardından sahne Roman Dans Topluluğu’na devredildi. Kıvrak Trakya ritimlerinin ardından Pelin Eren ile devam eden gecenin sonunda, ünlü sanatçı Murat Başaran sahneye çıktı. Başaran’ın muhteşem konseriyle sona eren festival sonrası bir açıklama yapan Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, festivalin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla olduğunu belirterek; “Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz festivalimizi her yıl coşkumuzu biraz daha artırarak kutlamaktayız. Festivalimize katılan tüm halkımıza ve sanatçılarımıza sonsuz teşekkürler.” dedi.