Alternatif Parti Kırklareli'nde teşkilatlanıyor

Türkiye'deki siyasi partilere alternatif olarak kurulan Alternatif Parti (AL Parti) Kırklareli'nde Cemal Mat Başkanlığı'nda teşkilatlanıyor.

Türkiye’deki siyasi partilere alternatif olmak üzere kurulan Alternatif Parti (AL Parti) Genel sekreteri Şenel Esen Kırklareli İl Teşkilatı’nı oluşturmak üzere dün Kırklareli’ne gelerek yetkililerle toplantı yaptı. Toplantıya; Kırklareli İl Başkanı Cemal Mat, Edirne İl Başkanı Hüseyin Seri ile Edirne İl Teşkilatı Yönetimi katıldı.
Kırklareli’nde Cemal Mat’ın İl Başkanlığı’nda oluşturulacak İl Teşkilatı ile ilgili olarak İl Başkanı Cemal Mat şunları kaydetti:
“Allahın izni ile Genel Merkezimiz tarafından İl Teşkilatını oluşturma görevi bana verildi. Alnımızın akı ile bu işten çıkacağıma inanıyorum. Kırklareli İl Teşkilatımızın kurulması ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. Sağolsun Genel Sekreterimiz de bizi yalnız bırakmadılar. Kırklareli İl Teşkilatımızın kurulması ile ilgili belgeleri İl Valiliğimize verdikten sonra oluşturacağımız İl Yönetimimizi kamuoyu ile paylaşacağız.”
Alternatif Parti Genel Sekreteri Şenel Esen’de Yerel seçimlere katılmayacaklarını ancak ilk yapılacak olan Genel Seçimlere katılarak Türkiye’nin alternatifi olduklarını göstereceklerini belirterek şunları kaydetti:
“Partimizi 1998 yılında Ulusal Birlik Partisi olarak kuruldu. Şimdi ki ismi Alternatif Parti oldu. Bugün buraya İl Teşkilatını oluşturmak için geldik. Türkiye genelinde 68 ilde teşkilatlarımızı oluşturduk. Kırklareli İl Teşkilatı oluşturulacak olan 69. il olacak.
Önümüzdeki yerel seçimlere katılmayacağız. Bana göre önümüzdeki Kasım ayında erken seçim yapılacak. Bizde Alternatif Parti olarak ilk yapılacak olan Genel Seçimlere katılarak Türkiye’nin alternatifini göstereceğiz.” (s)