Alternatif Parti teşkilatlanmaya devam ediyor

Alternatif Parti teşkilatlanmaya devam ediyor

10 Kasım 2008 tarihinde Mustafa Reşat Burhan tarafından kurulan ve şu anda genel başkanlığını İlker Bircan’ın yaptığı AL (Alternatif Parti), ülke genelindeki teşkilatlanmasına devam ediyor.

Dün saat 14:00’da basına bir açıklama yapan, Alternatif Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Genel Sekreteri Şener Esen, Kırklareli’ede de teşkilatlanmanın tamamlandığını belirtti.

Dün Kırklareli’de bir büroda açıklama yapan Esen’in yanında; AL Kırklareli Il Başkanı Cemal Mat, Edirne Il Başkanı Hüseyin Kısa ve birçok parti mensunu yeraldı. Partilerinin misyon ve vizyonlarının dünya lideri olmak olduğunu söyleyen Şener Esen şunları kaydetti:

“Türkiye'yi yeniden geleceğin büyük ve güçlü ülkesi yapmayı amaçlıyoruz. Partimizin çizgisi asla sataşma ve kavga siyaseti değildir. Partimizin amblemi güneşin kaynağının sönmeyeceğini ve güneşin aydınlatmaya devam ederek adalet, eşitlik, özgürlük ve barışı getireceğini temsil etmektedir. Burma bilezik de zenginlik ve bereketin simgesidir. Daima üretken olmaktan ve halkın yanıdan olmaktan yanayız. Yeni bir halk hareketi başlatmak istiyoruz. Bizler diğer siyasilerden ve siyasi partilerden bağımsızız ve farklı bir çizgideyiz. Halkın yanındayız.”

Esen, partinin teşkilatlanma sürecine yönelik olarak da şu bilgileri verdi: “68 ilde teşkilatlanmamız tamamlandı. Bugün burada Kırklareli Il Teşkilatı’nın kurulması amacıyla toplandık. Gerekli süreç işledi ve Kırklareli teşkilatlanmanın tamamlandığı 69. il oldu. Ilçelerde de Pehlivanköy teşkilatımız kuruldu, Kofçaz da kurulmak üzeredir. Türkiye genelinde ilçe ve beldelerde toplam 670 teşkilatımız bulunmaktadır. Genel merkezimizin kararıyla bu dönem yerel seçimlere girmiyoruz.”

Partinin hedeflerine de kısaca değinen Şener Esen şunları söyledi: “Türkiye’de başta YÖk olmak üzere birçok kurumun kaldırılmasından yanayız. YÖK’ün yerine bir Eğitim Şurası kurulmalıdır. Dersaneler kalkmalıdır. Çünkü okulun 8 ayda veremediği eğitimi dersneler 3 ayda hiç veremez. Köy-kent Projesine de eğilmek ve bu projeyi tamamen hayata geçirmek istiyoruz. Illerde belediyeler seçimle başa geliyor. Ancak nedense seçileni, atanan birimler denetliyor. Bizler seçilen birimlerin yine seçilen birimler tarafından denetlenmesinden yanayız.”

Şener Esen teşkilatlarının seçilmiş insanlardan oluştuğunu dile getirerek, halkın mağdur olduğu tüm konularda mağduriyetin karşısında olacaklarını da sözlerine ekledi. Orman köylüsünün durumuna da değinen Esen, Türkiye’de ormanlara en büyük zararı yine ormancıların ve ormanla ilgili yetkili birimlerin verdiğini kaydetti. Bu açıklamaların ardından teşkilat rutin toplantılarına devam etti.