Altın kazısında 25 gün geride kaldı

Kırklareli merkez ilçede Bulgar Sadık'ın Altınları'nın aranması için başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor.

Tarlasında izinli olarak 25 gündür kazı çalışması yapan vatandaş, şu ana kadar bir sonuç elde edemedi.
Kırklareli'nde milli mücadele dönemi kahramanlarından “Bulgar Sadık”ın altınlarını bulmak için başlatılan izinli kazı çalışması devam ediyor.  Bulgar Sadık'ın halktan topladığına inanılan 2 ton altını tarlasına gömdüğünü öne süren A.D., yaptığı açıklamasında, 25 gün önce başladıkları kazı çalışmasında 16 metre derinliğe ulaştıklarını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldıkları izinle çalışmalarını polis ve müze yetkililerinin kontrolünde sürdürdüklerini ifade eden D. iş makinesiyle başladıkları çalışmalara kazma kürekle devam ettiklerini belirtti.
Kazıda 3 işçinin görev aldığını ifade eden D., alınan 30 günlük izin çalışmaları bittiğinden tekrar kazı çalışmaları için izin alacaklarını belirterek şunları kaydetti:
“Milli mücadele döneminde Bulgar Sadık'ın tarlama 2 ton altın gömdüğüne inanıyorum. Çünkü 13 yıl önce 102 yaşındayken Kırklareli'ne gelip tarlamda inceleme yaptı. O dönemde Bulgar Sadık'ın altınlarını aradığını herkes biliyordu. On yıl önce tarlamda arama yaptım, ancak bir sonuç çıkmadı. Altınları bulduğum takdirde bir kısmını Çocuk Yuvası ile Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağım.”
Bulgar Sadık'ın, çeşitli kaynaklara göre, Mili Mücadele sırasında İzmit ve çevresinde düşmana karşı mücadele ettiği, silah ve mühimmatın cepheye ulaştırılmasında görev aldığı belirtiliyor. (s)