Altıntel'den İl Genel Meclisi'ne "hayırlısı olsun" ziyareti

Altıntel'den İl Genel Meclisi'ne 'hayırlısı olsun' ziyareti

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı 5. birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi İl Genel  Meclisi salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan; İl Genel Meclisi’nin 07/05/2009 tarih ve 67 sayılı kararına istinaden, Ilimiz Babaeski Ilçesi Osmaniye Köyü’nde tapuda 786,792 ve 805 parsel no’lu Köy Yerleşik Alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde Köy Gelişme Alanına ait Imar Planlarının onaylanması hakkında “Imar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan raporun görüşülmesine geçildi.

Üçüncü maddede yer alan konuların uzun olması sebebi ile Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan 3. maddenin Ağustos ayında yapılacak olan birleşimde görüşülmesini istediğini dile getirdi. Yapılan oylama ile 3. maddenin Ağustos ayında yapılacak olan birleşimde görüşülmesine oy birliği ile karar verildi. Il Genel Meclisi 5. birleşiminde 4. gündem maddesi ise; Il Genel Meclisi’nin 05/05/2009 tarih ve 62 sayılı kararına istinaden, 2009 yılı Yatırım Programında bulunmayan ancak bakım ve onarımına ihtiyaç duyulan köy yolllarımızın tespit edilmesi hususu ile Il Özel Idaresi’nin hizmet alanında iken değişiklik nedeniyle Belediyelerin imar planları içerisinde kalan köy yollarında meydana gelen envanter değişiklerinin yapılması konularında “Imar ve Bayındırlık Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Yatırım programında

olmayan köy yolları onarılacak

4. maddeye istinaden Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan köy yollarının; Demirköy- Avcılar, Babaeski- Taşağıl ve Kocayazı- Kula Köyleri’nin yer aldığı belirtildi. Yine 4. maddede yer alan Belediyelerin Imar Planları içerisinde yer alan köy yollarında meydana gelen envanter değişikliğinin görüşülmesine geçildi. Bu ibare ile söz alan Behçet Şen, Belediyelerin Imar Planında yer alan yolların Il Özel Idaresi ile Belediyeler arasında sorun yarattığını ve bu konuda somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizerken yolların belirli bir kuruma verilmesini gerektiğini belirtti. Raporun görüşlmesinin akabinde yapılan açık oturum ile 4. maddedeki söz konusu değişiklikler oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Meclis gündem konularından 5. maddenin görüşülmesine geçildi. 5. maddede yer alan ibarede; Il Genel Meclisi’nin 06/05/2009 tarih ve 64 sayılı kararına istinaden, mülkiyeti Il Özel Idaresi’ne ait Istanbul ilinde bulunan ve Vilayetler Hizmet Birliği’ne kiraya verilen öğrenci yurdu binası hakkında bilgi verilmesine geçildi. Söz konusu madde üzerine verilen bilgiler de öğrenci yurduna yemekhane kurulması gerektiği belirtildi. Il Özel Idaresi’ne ait Istanbul’da yer alan öğrenci yurdu hakkında verilen bilgiler ışığında yurt hakkında yapılması gerekenler de masaya yatırıldı. Ayrıca öğrenci yurdunu görüp, incelemek üzere Il Genel Meclisi tarafından oluşturulan komisyon üyelerinin önümüzdeki dönemde yurdu ziyaret edeceği belirtildi. Altıncı maddeye geçilmeden önce Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve yönetiminden Il Genel Meclisi’ne “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleşti. Sürpriz bir şekilde gerçekleşen ziyarette Altıntel ve yönetim kurulu üyeleri Il Genel Meclisi üyelerini tek tek, tebrik ederek başarılar diledi. Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel yaptığı konuşmasında;”Hepimiz seçilmiş insanlarız. Kırklareli’ne önemli görevler yapacaksınız. Il Genel Meclisi üyelerimiz bir nevi küçük milletvekilidir. Bu arada Ticaret Borsası olarak hizmetinizde olduğumuzu söylemek istiyorum.” dedi. Il Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan da Altıntel’e yaptığı hoş ziyaretten ötürü teşekkür ederek;” Turhan başkanımızın ziyaretinden memnuniyet duyduk. Borsa’nın yardımlarını almalı ve bazı konularda işbirliği yapmalıyız.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Meclis üyeleri Borsa Başkanı Turhan Altıntel’e soru ve önerilerini yöneltti. Yapılan konuşmalarda Kırklareli’de kurulması düşünülen canlı hayvan pazarı, buğday alım- satımları üzerine öneri ve isteklere değinildi. Ziyarette ayrıca Turhan Altıntel tarafından meclis üyelerine baklava ikram edildi. Yapılan konuşmaların ardından Borsa Başkanı Turhan Altıntel ve yönetim kurulu üyeleri meclisten ayrıldı. Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’in yanı sıra Il genel Meclisi’ni ziyaret eden bir diğer isim de geçen dönemde Il Genel Meclisi Başkanlığı’nı yapan Sadık Aykanat oldu. Aykanat, meclisi kenardan izlemeyi tercih etti.

Meclis tatile çıktı

Il Genel Meclisi gündeminin 6. maddesinde ise; Il Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantılarına katılmak üzere Il Genel Meclisi’nin kendi üyeleri arasından 2 üyenin seçilmesi teklifinin görüşülmesine geçildi. Madde ile ilgili söz alan Hasan Dağ;”Komisyon olarak Il Milli Eğitim Danışma Kurulu’na Enver Tuna ve Hüseyin Taşkın’ı öneriyoruz.” dedi. Verilen isimlerin ardından Enver Tuna ve Hüseyin Taşkın oy birliği ile Danışma Kurulu’na seçildi. Gündemin son maddesinde ise; Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş tarafından, Ilimiz Merkez Ilçe Asilbeyli Köyü Kavaklıkırı mevkiinde, 26 parsel numaralı 61839.60 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, yapılacak olan eğitim tesisi amacıyla Onaylanmış Imar Planında emsal hesaplamalarında esas alınmaz üzere plan revizesi yapılması teklifinin görüşülmesine tartışıldı. Bu maddedenin oy birliği ile Imar Komisyonu’na havale edilmesine karar verildi. Il Genel Meclisi 5. birleşimdimde yer alan günem konularının görüşülmesinin ardından dilek ve temennilerin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde de söz alan Çetin Şinikoğlu, Pınarhisar Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)’ne 3 Bin TL yardım yapılmasını gündeme maddesi olarak meclise sunulmasını talep etti. Yapılan açık oturum ile Pınarhisar ADD ile ilgili konunun Meclis gündemine alınmasına oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündemine anılan konu ile ilgili yapılan tartışmaların ardından Pınarhisar ADD’ne yapılacak olan yardımın miktar takdirinin encümen üyelerine ait olacağı belirtilerek oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde görüşülen bir diğer konu ise Trakab oldu. Trakab konusunda 5 Haziran Cuma günkü Önadım Gazetemiz’de yer alan Trakab haberine yer verilerek önümüzdeki birleşimde ele alınmasına oy birliği ile karar verildi. Dilek ve temennilerin söylenmesinin ardından Il Genel Meclisi 5. birleşimi son buldu. Il Genel Meclisi 5. birleşiminin ardından meclis 2 ay süre ile tatile çıktı. Temmuz ayında tatil nedeniyle birleşim yapılamayacağı için, Il Genel Meclisi Ağustos ayı 1. birleşiminin 3 Ağustos Pazartesi günü saat 10:30’da yapılacağı belirtildi.