"Amacımız kaliteli ve ideal sağlık hizmeti sunmaktır"

1997 Yılında Kırklareli Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak çalışmalarına başlayan Diş Tedavi ve Protez Merkezi 25 Nisan 2008 tarihinde müstakil bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak yeni binasında hizmetine başladı....


HABER MERKEZİ
1997 Yılında Kırklareli Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak çalışmalarına başlayan Diş Tedavi ve Protez Merkezi 25 Nisan 2008 tarihinde müstakil bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak yeni binasında hizmetine başladı. Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Kerem Mehmet Irmak, amaçlarının her geçen gün daha da kaliteli ideal sağlık hizmeti sunmak, hedeflerinin ise uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti sunarak tercih edilen hizmetleri ile mutluluk veren bir sağlık kurumu olmak olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Merkezimizde 11 hekimin aynı anda çalışabileceği tek tek poliklinik odalarının yanı sıra idari kısım, İlk Müşade Odası, Panaromik Röntgen Odası, Diş Teknisyen Laboratuarı ve Kafeterya mevcuttur. Yaklaşık 1200 m² kapalı alana sahip merkezde tüm Diş Hekimliği hizmetleri (Uzmanlık gerektiren cerrahi vakalar ve ortodontik vakalar hariç) ilk muayene ve tanıdan itibaren gerekli tüm protezlere kadar olan işlemler yapılmaktadır. Tüm bu hizmetler tam bir otomasyon içinde yürütülmektedir. Total-Parsiyel protez hizmetlerinin bir kısmı kuron-köprü protez laboratuar hizmetlerinin tamamı hizmet satın alınması yoluyla yapılmaktadır.
Merkezimizde 11 Diş Hekimi, 1 Baş Hekim, 1 Müdür, 5 Hemşire, 1 Baş Hemşire, 5 Diş Teknisyeni, 16 Otomasyon Elemanı, 3 Memur, 3 Hizmetli 6 şirket elamanı ile hizmet vermektedir.
* Fiziki Durum
Merkezimiz giriş kat, bodrum kat ve asma kat olmak üzere 3 katta hizmet vermektedir.
Giriş Kat: 5 poliklinik, panaromik röntgen, 3 adet hasta kabul, hasta bekleme alanları, personel odası, başhemşire odası, kantin, kafeterya ve toplantı salonunda ibarettir. Her poliklinikte bir diş üniti bulunmaktadır. Bu poliklinikler içersinden 5. poliklinik engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye uygundur.
Asma Kat: 7 Poliklinik, 1 Başhekim odası, 1 Müdür , İdari Kısım, Hasta Müşade Odası ve Hasta Bekleme Alanlarından oluşmaktadır. Yine her poliklinikte 1 adet diş üniti bulunup hastalarımıza kesintisiz hizmet vermekteyiz. Muayenehane entegre sistemine geçmiş bulunmaktayız.
Bodrum Kat: Teknisyenlerimizin ferah bir ortamda çalışabilmeleri için hazırlanmış yaklaşık 80 m² büyüklüğünde bir laboratuar, ambar, arşiv ve merkezi kompresör ve sterilizasyon odasından ibarettir. Laboratuarda oluşan kimyasal kokuları temizleme amacıyla merkezi havalandırma sistemimizi tamamlamayı planlıyoruz.
* Tıbbi Donanım
Merkezimizde 12 diş üniti, 1 adet panaromik röntgen cihazı, 1 merkezi otoklav, 2 adet merkezi sistem kompresörü, 1 adet yağlama ve temizleme makinesi, 1 adet ultrasonik yıkama cihazı, 1 adet toz emebilen cila motoru, 1 adet polimerizasyon ünitesi ve her poliklinikte amalgamatör ışınlı dolgu cihazı ve kavitron mevcuttur.
* Sterilizasyon Ünitesi
Tüm alet ve diş hekimliğinde kullanılan el enstürimanlarının sterilizasyon işlemi profesyonel ekipmanlarla paketlenerek yapılmaktadır.
Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak amacımız tüm çalışanlarımızın katılımı ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun zamanında, doğru ve memnun edici her geçen gün daha da kaliteli ideal sağlık hizmeti sunmaktır. Hedefimiz ise uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti sunarak tercih edilen hizmetleri ile mutluluk veren bir sağlık kurumu olmaktır.” (s)