Ambulans helikopter dün yine Kırklareli'ne iniş yaptı

Ambulans helikopter dün yine Kırklareli'ne iniş yaptı

İlimize bağlı Üsküp Beldesi’nde Kemalpaşa Mahalle Camii’nde imam olarak görev yapmakta olan 35 yaşındaki Mehmet Çaya, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil Servisi’ne ait ambulans helikopteriyle Istanbul’a nakledildi.

Geçtiğimiz gün rahatsızlanarak acil servise başvuran Mehmet Çaya, gerekli tetkiklerin ardından uzmanların şüphesi nedeniyle müşahade altına alındı. Müşahade süresince yapılan takip neticesinde hastanın kalp aritmisinde bozukluk olduğu tespit edildi. Alınan bilgilere göre 1 gün boyunca Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan hastanın, dün sabah saatlerinde kalbi durdu.

Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyolog Dr. Oğuzhan Hascan tarafından yapılan müdahaleler neticesinde, kalbi tekrar çalıştırılan hasta için, hemen ambulans helikopter istendi. Dün saat 10:30’da yola çıkan helikopter, saat 11:30’da Kırklareli Atatürk Stadyumu’na iniş yaptı. Burada ambulans içerisinde bekletilen hasta, helikopterin gelmesiyle birlikte yine profesyonel bir ekip tarafından oraya nakledildi.

Naklin ardından hasta Mehmet Çaya, Miyokardit (Kalp kası iltihabı) tanısı ile Istanbul Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne götürüldü.

Nakil esnasında kısa bir açıklama yapan Uzm. Dr. Oğuzhan Hascan; “Bu çok ani gelişen bir durumdur.

Hastamız 1 gündür müşahademiz altındaydı. Kalbi durdu. Tekrar çalıştırdık. Tedavisinin daha donanımlı ve kapasiteli bir hastanede sürmesi için naklettiriyoruz.

Yaklaşık yarım saat içinde İstanbul’a varacak. İnşallah yapılan tedavinin ardından eski sağlığına kavuşacak.” dedi.