Anadolu'dan Trakya bölgesine kurbanlık sevkiyatı yapılmayacak

Anadolu'dan Trakya bölgesine kurbanlık sevkiyatı yapılmayacak

Kurban bayramına sayılı günler kala, kurbanlık alış-verişi de hız kazanmaya başladı. Ancak Trakya bölgesindeki illere Anadolu'dan kurbanlık amacıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevki yapılmayacağı da duyuruldu. Istanbul ve Çanakkale ile Trakya illerinin Trakya'da kalan bölümleri de bu yasak kapsamında değerlendirilecek.

Istanbul Il Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen 14-28 Kasım tarihleri arasında, Istanbul ilinin Trakya yakasına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca belirlenen şartlara göre kontrollü ve süreli olarak kurbanlık sevkine müsaade edilecek.

Tarım Il Müdürlüğü duyurdu

2009 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre Istanbul ve Çanakkale'nin Trakya bölgesinde kalan kısımları dahil olmak üzere Trakya bölgesindeki illere kesim amacıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevki yapılmayacak. Ancak Istanbul Il Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği 14-28 Kasım 2009 tarihleri arasında Anadolu'daki illerden Istanbul ilinin Trakya yakasına kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevklerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca belirlenen şartlara göre kontrollü ve süreli olarak müsaade edilecek. Mezbahalara sevk edilenler bu sınırlama dışında tutulacak. Tarım Il Müdürlüğü konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; Istanbul Ili Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun 15 Ekim 2009 tarihli komisyon kararı ile Istanbul Iline kurbanlık hayvan girişine 13 Kasım 2009 Cuma günü saat 23:00 den itibaren müsaade edilecektir.

Istanbul Iline kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan sevk edeceklerin yurtiçi veteriner sağlık raporu almak için bildirilen tarihlerde Tarım Il/Ilçe Müdürlüklerine hayvanları yükleyerek menşei şahadetnamesi, hayvan kimlikleri ve aşı makbuzları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.