"Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları" Kırklareli'ne geliyor

"Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları" Kırklareli'ne geliyor

Atatürk Moda ve Sanat defilesi 250 parçalık koleksiyonla 34 ilimizde sahnelenecek. Aralarında Kırklareli'nin de bulunduğu bu 34 ilde yapılacak defilelerden elde edilen gelir de Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında il valiliklerine bırakılacak.

Defileyi gerçekleştirecek olan modacı Hüseyin Özkan da konuyla ilgili açıklamasında, "2009 yılı içerisinde Eğitime %100 destek amaçlı valilik oluru doğrultusunda Il Milli Eğitim okulları ve okumaya muhtaç çocuklar yararına Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi, Kültür Sanat ve moda etkinlikleri kapsamında  'Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları' 55. Atatürk Çağdaş Moda ve Sanat Defileleri yapılacak.

Defilenin yapılacağı illerimiz,  Kars, Mardin, Adıyaman, Malatya, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Kilis, Yalova, Hatay, Osmaniye, Çankırı, Mersin, Karabük, Bartın, Sinop, Nevşehir, Çorum, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Edirne, Sakarya, Niğde, Kocaeli, Kırklareli, Düzce, Bolu, Aydın, Afyonkarhisar, Uşak, Aksaray, Tokat.

Sırayla diğer illerimizde olmak üzere, Il Valiliklerine ve Il Milli Eğitim Müdürlüklerine ön müracaatlar yapılmış olup Il Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiş, tarafımıza Valilik olurları geldiğinde 2001 yılından bugüne kadar birçok ilde, eğitime %100 destek amaçlı yapılan etkinliklerimizin devamı sağlanmış olacaktır.

Illerde yapılacak bu defilenin sivil toplum, ticari kuruluşların ve Milli Eğitim Müdürlüklerimizden aynı hassasiyeti ve desteğini beklemekteyiz. Defile kapalı spor salonlarında gerçekleştirildiğinden iki seans halinde yapılacak ve okullarımıza ve okumaya muhtaç çocuklarımıza bütün iller dâhil genel olarak yaklaşık 200.000, bin TL gelir elde edilmesi düşünülmektedir. Bu organizasyonda merkezimiz, Il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Manevi destek harici, hiçbir maddi yük getirmeyecektir" dedi.

Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi Kurucusu Modacı Hüseyin Özkan, Atatürk'ün kıyafetlerini, 1976 yılından bu güne kadar aslına uygun olarak, Kültür Bakanlığı Müzelerine kazandırarak, Atatürk'ün Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde giymiş olduğu Askeri ve sivil kıyafetlerini, yeniden özenle hazırlayarak, tekrar aslına uygun olarak yenileyen bir isim.

Özkan, Atatürk'ün 1986 yılında hazırlanan ve müzelere kazandırdığı kıyafetlerin benzerlerini aslına uygun olarak tekrar yenileyerek defilede erkek mankenler üzerinde, sunarken, ayrıca çağdaş bayan giysilerine uyarlayarak bayan mankenlerle gösterime sunacak.

Özkan, ayrıca "28 yıl sonra ortaya çıkan bazı taklitçiler, kurum ve kuruluşlar, 'Atatürk defilesi yapıyoruz' diye, Atatürk'ün kıyafet kültürüne gölge düşürüyor" diye konuşuyor. Özkan, bu konunun ve çalışmanın o kadar da kolay olmadığını, uzun araştırmalar sonucunda ortaya konulabileceğini, belirtiyor. Yapılacak defilenin, 90 dakika sürdüğü ve 19 manken dâhil genel olarak 70 kişilik kadro, 250 parçalık koleksiyon ile gerçekleşeceği de kaydedildi.