"ANAP ve DP birleşimi milletin umutlarını tekrar yeşertecektir"

'ANAP ve DP birleşimi milletin umutlarını tekrar yeşertecektir'

Anavatan Partisi Kırklareli Merkez Ilçe Başkanlığı’nın 13 Eylül tarihinde yapılacak olan kongresi öncesinde, parti mensupları gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdiler. Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin birleşimini, “Millet için yeni bir umut” olarak tanımlayan ANAP Merkez Ilçe Başkan adayı Orhan Genç, bu birlektelik ile eski merkez sağ ruhunun tekrar canlanacağını kaydetti.

Dün saat 14.30’da, gazetemiz tesislerinde gerçekleşen ziyarete; Merkez Ilçe Başkanı Genç’in yanı sıra, ANAP eski Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Dikbaş ve yine ANAP kurmaylarından Talat Ören katıldı.

Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün’ün konuğu olan misafirlerimiz, Merkez sağda Demokrat Parti ile Anavatan Partisi arasında prensipte anlaşmaya varılan birleşme ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundular.

“Yeni bir umut ışığı olacağız”

Anavatan Partisi Kırklareli Merkez Ilçe Başkanlığı kongresinin 13 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirileceğini duyuran, Başkan adayı Orhan Genç, iki partinin birleşimi hakkında ise şunları söyledi;

“Büyük birleşmenin alt yapı hazırlıkları şu anda tüm hızıyla sürüyor. Iki partinin birleşmesi ile eski merkez sağ ruhunun tekrar canlanacağına inanıyoruz. Türkiye’de yıllardan beri 35 milyon çiftçiye sözler verilmekte, ama bu sözler bir türlü yerine getirilmemektedir. Yıllardır çiftçinin masrafları yükselirken, gelirleri sürekli olarak düşüş göstermektedir.

Sadece çiftçi değil; memur, işçi, öğrenci kesimi de perişan bir haldedir. Dolayısıyla Anavatan ve Demokrat Parti’nin birleşimi milletin umutlarını tekrar yeşerecektir. Bu birleşme ile merkez sağ tekrar toparlanacak, alternatifi olmayan şu anki siyasi yapınınyerine yeni bir soluk gelecek ve çiftçi, memur, öğrenci, kısacası halk için yeni bir umut ışığı olacaktır.”

Birleşme Eylül’de

Anavatan ve Demokrat Partisi, uzun süredir üzerinde çalışılan ancak bir türlü uzlaşma sağlanamayan tek çatı sistemi üzerinde anlaşmaya vardı. Partilerin genel merkezleri berleşme konusunda kararlılıklarını ortaya koydu. Il başkanlıkları da büyük bir hızla hazırlıklarını tamamladı.

Anavatan Partisi ile Demokrat Parti (DP)’nin birleşme süreci, şu anda olumlu bir seyirde devam ediyor. Eylül ayında gerçekleşecek olan birleşmenin ardından ortaya çıkacak yeni siyasal oluşum için parti programı hazırlama çalışmalarına başlandı.