Anavatan Partisi ile Demokrat Parti'den çıt yok

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere katılacak olan partiler çalışmalarına başladı. Ancak Türkiye'nin en köklü partilerinden olan Anavatan Partisi ile Demokrat Parti'den halen bir ses yok.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere katılacak olan partiler çalışmalarına başladı. Türk Siyasi Tarihi’nde köklü bir geçmişe sahip olan Anavatan Partisi ile Demokrat Parti’den bugüne kadar hiçbir ses çıkmamasını vatandaşlar “Seçimlere katılmayacaklar” şeklinde yorumluyorlar.
Türk Siyasi Tarihine damga vurmuş bu iki partinin son durumları ile ilgili olarak yetkililerinden açıklama bekleyen vatandaşlar şunları kaydediyorlar:
“29 Mart’taki seçimlere 2 ay kadar bir süre kaldı. Yerel Seçimler için Kırklareli’nde siyasi partiler her gün gerek Belediye Başkan Adayları ve gerekse de İl Genel Meclisi Üyelerine birer birer açıklıyorlar. Bizlerde adaylar konusunda bilgiler ediniyoruz. Ancak Türk Siyasi Tarihi’nin en köklü partileri olan Anavatan Partisi ile Demokrat Parti yetkililerinden ses çıkmamasını seçimlere katılmayacaklarına bağlıyoruz.
Bu partilere gönül vermişler olarak yetkililerden biran evvel seçimlere katılıp katılmayacaklarını açıklamalarını istiyoruz. Ya da kime destek vereceklerini açıklamalarını bekliyoruz. Bizlerde ona göre seçim sandığına gittiğimizde oyumuzu verelim. Ama partilerimizin yapılacak olan Yerel Seçimlerde aday göstermelerini canı gönülden istiyoruz.” (s)