Ankara Valisi Kemal Önal Kırklareli'deki görev dönemini gururla anıyor

Ankara Valisi Kemal Önal Kırklareli'deki görev dönemini gururla anıyor

Daha önce ilimiz Kırklareli’de de Vali olarak görev yapmış olan ve şu anda Ankara Valiliği görevini sürdüren Kemal Önal, Arnavutluk Tiran Valisi Ruzdhi Keçi ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edildi.

Ankara Valisi Önal ziyarette yaptığı konuşmada; Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişinin çok eskiye dayandığını söyledi. Önal; “Onların üzüntüsüyle bizler de üzüldük, sevinçleriyle bizler de mutlu olduk. Bu da Arnavutluk ile kardeş ülke olduğumuzun ispatıdır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Önal, 1926’dan sonra kurulan Arnavutluk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin, komünist ve liberal döneme geçiş aşamasında da kötü giden ilişkisinin olmadığını belirtti. 

Türkiye’nin, Kosova Savaşı döneminde, Türkiye’ye kaçmak zorunda kalan Arnavut savaş mağdurlarını bağrına bastığını ifade eden Önal, “O dönemde Kırklareli Valisi’ydim.  Bu onurlu görevi yaptığım dönemi her zaman gururla anarım. Çift başlı kartal bayrağını ve Arnavutların memleketlerine ne kadar düşkün olduklarını iyi bilirim. Karşılıklı iş birliğine ve desteğe her zaman hazırız” diye konuştu.