Anne böbreği umut ışığı oldu …

Son bir ayda Medikent Hastanesi Diyaliz Ünitesinden hemodiyaliz tedavisi gören 3 böbrek hastası uygun böbrek bulunarak, sağlıklarına tamamen kavuşurlarken, 31 yaşındaki Mehmet Doğu adındaki böbrek hastası da, annesinden alacağı böbrek ile sağlığına kavuşmak üzere gün sayıyor.

Şenol Goncagül

Lüleburgaz kent merkezinde hizmet vermekte olan Özel Medikent Hastanesi’nin hemodiyaliz ünitesi’nde tedavi görmekte olan 3 böbrek hastası, bulunan uygun organların başarılı şekilde nakillerinin yapılması sonucunda sağlıklarına kavuştular. Öte yandan, aynı serviste hemodiyaliz tedavisi gören 31 yaşında ve 7 yıllık evli olan Mehmet Doğu’nun da, annesinden böbrek alabileceğinin tespit edildiği, testlerin tamamen olumlu sonuçlanması durumunda, onunda sağlığına yeniden kavuşacağı belirtildi.

3 böbrek hastası sağlığına tamamen kavuştu

Medikent Hastanesi Hemodiyaliz ünitesi sorumlu hekimi Barış Akyüz; hemodiyaliz ünitelerinde 15 makine ile hemodiyaliz hizmeti verdiklerini belirterek, “Bize hemodiyaliz tedavisi için gelen hastaların doku bilgileri ve testlerini, ilgili yerlere bildiriyoruz. Uyumlu organ bulunduğunda da, orada bu organ nakilleri yapılıyor ve sağlıklarına tamamen kavuşuyorlar. Buruda sadece hemodiyaliz hizmeti veriyoruz:” dedi.

Medikent Hemodiyaliz Ünitesinde, hemodiyaliz tedavisinde iken , kadavradan böbrek nakli  nakilleri yapılması  sonucunda  sağlıklarına kavuşmak üzere olan ve kontrolleri devam eden ; Aydın Yılmam, Hamide Benli ve Kadir Kaymaz ın ardından, 31 yaşındaki Mehmet Doğu’nun da yakında organ nakli ile tamamen sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini dile getiren Dr Barış Akyüz, ayrıca önemli uyarılarda da bulundu.

Böbrek hastalarının önemli bir kısmı  diyabet hastası

Hemodiyaliz makinelerine bağlanan böbrek hastalarının önemli bir kısmının  diyabet hastası olduklarının altını çizen ve diyabetin ihmal edilmeyip, kontrollü şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade eder Dr Barış Akyüz, sonradan yaşabilecek sıkıntılara karşılık, önceden tedbir alınmasının her zaman çok daha uygun  olacağını söyledi.

5 yıldır makinaya bağlanıyor

Haftada iki gün, 4 saati makineye bağlanarak, 2 saat kadarı da hastaneye gidiş, geliş ve hazırlıkla olmak üzere, 6 şar saatini hemodiyalize ayıran 5 yıllık böbrek hastası Mehmet Doğu da, diğer 3 hasta gibi organ nakli ile sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Annesi olan 65 yaşındaki Emine Doğu’nun, yapılan ilk tetkiklerde dokularının tuttuğunu ve son tetkiklerinde olumlu sonuçlanmasının ardından, organ nakli yapılmasını beklediğini dile getiren Mehmet Doğu:”Bu şekilde yaşamak son derece eziyetli ve güç. En kısa zamanda organ nakli yapılmasını ve sağlığıma kavuşmayı bekliyorum.” Dedi.

Medikent Hemodiyaliz merkezinin son derece nezih ve güleryüzlü hizmet veren bir sağlık kurumu olduğunu, buradaki hasta ve personelin aile gibi olduklarını belirten Mehmet Doğu, gazetemiz aracılığı ile sağlık personeline teşekkür etti.