Araç yayaya çarpınca halk yolu kapattı

İstanbul'dan cenazeye gelen vatandaşa araç çarptı. Halk, yolu 30 dakika kapattı.

Edirne merkez Talatpaşa asfaltında dün gece yaşanan bir trafik kazası sonucu vatandaşlar tepkilerini göstermek üzere yolu trafiğe kapattılar.
Yarım saat süreyle ulaşıma kapanan kara yolu Edirne belediyesi başkan vekili Namık Kemal Döleneken ve Emniyet Müdürlerinin  vatandaşları ikna etmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.
Ayşekadın semtinde dün gece karşıdan karşıya geçmek isteyen İstanbul’dan Edirne de ki bir yakının cenazesine gelen ve defin işlerinin bitmesinden sonra ayşekadın semtinde bulunan akrabalarını da gördükten sonra yolun karşı tarafında bulunan otobüs durağına geçmek isteyen  Metin Karanfil (38)’e Erkan Bulur yönetimindeki 22 DF 914 plakalı aracın  çarpması sonucu vatandaş ağır bir şekilde yaralandı. Daha önce Alternatif üst geçit olan bölge de  geçitin geçtiğimiz yıl yıkılmasından  sonra bölgede birçok ağır yaralamalı kazanın olmasından dolayı tepkisini gösteren vatandaşlar   kendilerinin mağdur edildiğini belirterek, esnaf ve vatandaşlar tepkilerini kara yolunu ulaşıma kapatarak gösterdi.
Edirne belediyesi başkan vekili Namık kemal Döleneken ve Emniyet Müdürleri vatandaşların sorunlarını dinledi.
Belediye başkan vekili ve Emniyet yetkilileri vatandaşları kahvehane önüne gelerek burada konuşmalarını ve yolu açmalarını sorunun çözümünün kara yollarının yapacağı üst geçitleve belediyenin yapacağı hız azaltıcı kasislerle  çözüleceğini dile getirdi. Emniyet müdür yardımcıları yerel yönetimlerin bu konuda kendilerini desteleyeceklerini  ve yardımcı olacaklarını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı vekili, yaptığı açıklamada; "Biz belediye olarak vatandaşımızın yanındayız. Kara yolları belediye ve emniyet olarak bu konu üzerindeki hassasiyetimizi yerine getireceğiz." dedi.
Vatandaşların yarım saat süren yol kapatma eylemi Emniyet güçleri ve başkan vekilinin  devreye girmesi sonucu sonlandırıldı. Eylem nedeniyle kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. (mhç)