Arbede çıkan protestoya Başkan'dan açıklama

Edirne'de arbede yaşanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto gösterisi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bir açıklama yaptı.

Vakıf gönüllüsü Habil Mert’in Edirne Belediye Başkanlığı’na stand açmak için başvuru yaptığını, fakat başvuru sonucunun öğrenilmeden Edirne Belediyesi ve şahsının suçlu olarak lanse edildiğini belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Vakıf Gönüllüsü Habil Mert 20.01.2009 tarihinde belediyemize gelerek stand talebi için dilekçe vermiştir. 21 Ocak – 31 Ocak 2009 tarihlerinde Gazze’ye yardım faaliyetlerinin tanıtımı için stand açma talebi yapılan inceleme sonucu Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde uygun görüldü. İsrail’in yaptığı insanlık ayıbıdır ve üzüntü vericidir. Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi’nin geçtiğimiz günlerde Bedesten Çarşımızda açtığı fotoğraf sergisinde İsrail’in Gazze’de yaptığı vahşet fotoğraflarına bakmakta güçlük çektim. Yaşanan vahşet insanlık adına bir ayıptır. Fotoğraf sergisinde bebeklerin, kadınların, yaşlıların öldürüldüğü Filistin’deki vahşete dünyanın seyirci kalmasının düşündürücü olduğunu ifade etmiştim. Yine söylüyorum İsrail’i lanetliyorum, Gazze’de yaşananları lanetliyorum. Edirne gibi çağdaş ve demokratik bir kentin Belediye Başkanı olarak yaşananları onaylamam söz konusu olamaz. 20 Ocak’ta belediyemize yapılan başvuru sonucunun cevabını kendilerine bildirilmeden böyle bir eylem yapılmasının ardında art niyetin olduğu açıktır” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi açıklamasının sonunda İsrail’in Gazze’de yürüttüğü vahşetin son bulmasını ve tüm dünya da barışın hâkim olmasını dilediğini belirtti. (mc)