Armağan Köyü'nde son 23 Nisan

Kırklareli Merkez İlçeye bağlı Armağan Köyü'ndeki çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bayramdan ötürü sevinçli oldukları kadar, bir o kadar da buruktular.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Fakat Kırklareli Merkez İlçeye bağlı Armağan Köyü’nde durum farklıydı. Çünkü Armağan Köyü İlköğretim Okulu son bayramını kutladı. Taşımalı eğitim öğretim nedeni ile öğrenci sayısının 15’e düştüğü okul öğrenci yetersizliği nedeni ile kapatılacak.
Son bayram olduğu için okulda hüzünlü ve bir o kadar da coşkulu geçen kutlamalarda okulda bulunan 15 öğrencinin yanı sıra başta köy muhtarı ve imamı olmak üzere birçok yetişkin katıldı. Halat çekme yarışı, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı gibi yarışlara katılan büyüklerin yanı sıra şiir okuyan büyüklerde yer aldı.
Yapılan bilgi yarışmasında ise iki grup vardı. Grupların birisinde Köy Muhtarı Nahit Bulut, Recep Dal ve Abdullah Uysal yer alırken, diğer grupta ise köy imamı Mustafa Coşkun, emekli öğretmeniz Halim Gündüz ve Kemal Dal vardı. Yapılan bilgi yarışmasında iki gruba da 10’ar soru soruldu. Grupların ikisi de soruların tamamına doğru cevap verdi ve berabere kaldılar.
23 Nisan günü havanın soğuk olmasına rağmen neredeyse tüm köy halkı bayrama katılım gösterdi.(yy)