Artık tek işçi çalıştıran işverenler de işçiye yönelik işlemleri, internet üzerinden yapacak

Artık tek işçi çalıştıran işverenler de işçiye yönelik işlemleri, internet üzerinden yapacak

Mevzuatta yapılan değişikliğe göre artık sadece 1 işçi çalıştıran işverenler de, sigortalılarının işlemlerini internet üzerinden yapmak zorundalar.

Bilindiği üzere daha önce sadece birden fazla sayıda sigortalı çalıştıran işverenlerin, bu işçilere yönelik işlemlerini internet üzerinden halletmesi zorunluluğu vardı. Bunun dışında 1 kişi çalıştıran işverenler ise işlermleri, kağıt üzerinden halletmeye devam edebiliyordu. Ancak mevzuatta yapılan değişikliğe göre, 1 kişi çalıştıran işverenlere de işlemleri, internet üzerinden uygulama zorunluluğu getirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kırklareli Il Müdürü Mehmet Bayram, bir açıklama yaparak, mevzuatta yapılan değişikliği anlattı ve konuyla ilgili bilgiler verdi.

Bayram, açıklamasında şunları söyledi:

“Daha önce mevzuatta yapılan değişiklikle işverenlerimiz, 2009 / Ekim ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak, 1 sigortalı çalıştıran işverenler de dahil olmak üzere tüm resmi ve özel sektör işverenlerinin, cari aylara ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerini e-sigorta kanalıyla göndermekle zorunlu tutulmuşlardır.

Şimdi ise aylık prim ve hizmet belgelerinin e-sigorta kanalıyla gönderilmesine ilişkin uygulamada yapılan değişiklikten dolayı, 1 sigortalı çalıştıran işverenlerimizin de, gerek aylık prim ve hizmet belgelerini, gerekse ilk ve tekrar sigortalı işe giriş bildirgelerini, kuruma, yasal süresi içinde e-sigorta kanalıyla gönderme zorunluluğu getirildiğinden dolayı, söz konusu belgelerin kağıt ortamında verilmesi halinde, işverenlerimiz idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklardır.”

Mehmet Bayram açıklamasının sonunda işverenlerin uygulama ile ilgili herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini belirtti.”