Aşık Ali Tamburacı Mı? Intibah mı?

Aşık Ali Tamburacı Mı? Intibah mı?

Ilimizde yapılan tabela ve kapı numarası yenileme işlemi sonrasında adres bulmak artık daha kolay bir hal aldı. Fakat Karacaibrahim Mahallesi sınırları içinde yeni düzenlemeye göre verilmiş bir sokak ismi kafaları oldukça fazla karıştırıyor. Bu sokağın ismi Aşık Ali Tamburacı Sokağı, bu sokak tabelaya göre Aşık Ali Tamburacı sokağı olarak gözükse de hem Intbah Sokak olarak geçiyor, hem de Gazi Hasan Tepeli Sokak olarak. Aşık Ali Tamburacı Sokağı olarak tabelası bulunan fakat resmi kurumlarda eski isimleri ile kayıtlarda olan bu sokağın bu durumda olşunun nedenini Aşık Ali Tamburacı’nın torunu olan Rasim Savaş Ergüven şu şekilde açıklıyor;

“Iki yıl önce bu sokağa dedem Aşık Ali Tamburacı’nın ismi verildi. Fakat bu süre zarfında sokak ismi sadece bir tabeladan ibaret kaldı. Sokak üzerinde ne bir numarataj işlemi yapıldı, ne de sokak ismi hiç bir resmi kuruma iletildi. Babaeski ilçesinde de Aşık Ali Tamburacı sokağı var. Fakat sokak ismi resmi olarak geçerliliğini 5 yıldan beri sürdürüyor. Bu konuda çok sıkıntılı olduğumu belirtmek istiyorum. Hatır için böyle bir işlem yapılmışsa eğer dedemin ismini güzel ve herkesin göre bileceği bir sokağa vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Eski adıyla Mezarlık Sokak olan sokağın ismi Gazi Hasan Tepeli Sokak olarak değiştirildi ve bu sokak ismi resmi bir şekilde tüm kurumlara bildirildi. Fakat dedemin ismi bu iki sokak isminin gölgesinde sadece tabela olarak gözüküyor. Bu durumda beni gerçekten çok üzüyor. Çok sayıda kıymetli eserlere imzasını atmış bu ismin bu şekilde kullanılması gerçekten çok acı bir tablo oluşturuyor.”

Rasim Savaş Ergüven, dedesinin ismini başka bir sokağa verilmesi için yetkililerden yardım belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı; “Nasıl Karacaibrahim Mahallesi’ndeki Şahinler Sokağı’na “Kanuni Muzaffer-Göksel Baktagir Sokağı ve Karakaş Mahallesi’ndeki Bağlaryolu Sokağı’na “Avni-Kemani Nedim Nalbantoğlu Sokağı ismi verildiyse Aşık Ali Tamburacı’nın ismide kenar köşe yerlere değil, şehir merkezli bir yere verilmesi gerekmektedir.”