Ata'nın büstüne yapılan saldırıya tepkiler sürüyor

Ata'nın büstüne yapılan saldırıya tepkiler sürüyor

Ilimiz merkeze bağlı Koyunbaba Köyü’nde okul bahçesinde yer alan Atatürk büstü, geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boyandı. Şu ana kadar olayın akıbeti henüz belli olmadı ancak, köy muhtarı Yalçın Gençay, köyde bu tarz bir hareket yapacak hiç kimsenin yaşamadığını belirtti.

Kırklareli’ne 13 km uzaklıktaki Koyunbaba Köyü’nde öğretime kapalı durumdaki ilköğretim okulunun bahçesinde bulunan Atatürk büstü, bir süre önce çirkin bir saldırıya uğradı. Henüz sorumluları bilinmeyen bu saldırı olayında, büstün altındaki mermerde yazmakta olan “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” cümlesindeki ‘diyene’ kelimesinin üzeri siyah boya ile karalandı.

Olayla ilgili irtibat kurduğumuz Koyunbaba Köyü muhtarı Yalçın Gençay; “Bizim köyümüzde Ulu Önder Atatürk’ün büstüne böyle bir saldırıda bulunabilecek zihniyette insanlar yaşamıyor. Ben bunun köyümüzü veya köy muhtarlığını yıpratmaya yönelik bir olay olduğunu düşünüyorum.

 Ya da bunun kamuoyuna yansıtarak bizleri zor durumda bırakmak için bilerek yapılmış olan bir hareket olduğundan şüpheleniyorum” diye konuştu.

Köydeki bu olaya ilk tepki gösterenlerden birisi de Kırklareli MHP Il Teşkilatı oldu.

Partinin Basın ve Halkla Ilişkilerden Sorumlu Il Başkan Yardımcısı Hakan Aytaç Kaya bir açıklama yayımlayarak, Atatürk büstüne yapılan bu saldırıyı kınadıklarını belirtti ve şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Kırklareli’mize bağlı Koyunbaba Köyü’ndeki Atatürk büstüne yapılan bu alçak hain ve çirkin saldırıyı kınıyoruz. Olay çok çirkin alçak ve menfur bir saldırıdır. Bu olayla ilgili Emniyet güçleri inceleme ve soruşturma başlatmış mıdır? Fail veya failleri yakalandığında kamuoyu bilgilendirilecek midir?

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağımızın herkes tarafından bilinmesini isteriz. Köyümüzde yaşanan bu alçak ve hain olay, kritik bir süreçte olduğumuzu da gözönüne aldığımızda düşündürücüdür.

Bugün bu olay olmuştur. Yarında olmaması için önlemler alınmalı, hassas davranılmalıdır. Bu kötü emelli olan kişi yada kişilerin iğrenç olaylarını önlemek bir nebze de olsa bizlerin elindedir. Ulusal değer verdiğimiz Atatürk ve onun gibi devlet büyüklerimize yönelik saldırıları ve şüphelendiğimiz kişileri güvenlik güçlerimize anında haber verirsek, bu güzel vatanda güven ve huzur içinde nice yıllar birlikte yaşadığımız gibi, çocuklarımıza ve torunlarımıza da huzurlu ve güvenli bir ülke bırakırız. Allah bu ülkede birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.”