Atamızın, çocuklara en güzel armağanı

Atamızın, çocuklara en güzel armağanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü, aynı zamanda çocuklara da armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Perşembe günü 89. yıldönümünü kutlayacağımız bu özel gün için, ilimizde oldukça anlamlı bir tören programı hazırlandı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 89. yıl törenleri Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde ve Atatürk Stadyumu’nda yapılacak.

Ilk olarak saat 08.00’de ilimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve Istiklal Marşı’nın da okunması ile buradaki program sona erecek. Daha sonra saat 09.00-09.30 arasında 8 Ilköğretim okulundan seçilecek 1 kız, 1 erkek öğrenci okul müdürü nezaretinde Kırklareli Valiliği’ni (Atatürk Ilköğretim Okulu öğrencileri), 55. Mknz. Piyade Tugay Komutanlığı’nı (Istiklal Ilköğretim Okulu öğrencileri), Belediye Başkanlığı’nı (Doğan Işıkalp Ilköğretim Okulu öğrencileri), Cumhuriyet Başsavcılığı’nı (Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu öğrencileri), Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nü (Cumhuriyet Ilköğretim Okulu öğrencileri), Il Jandarma Komutanlığı’nı (Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu öğrencileri), Il Emniyet Müdürlüğü’nü (Gaziosmanpaşa Ilköğretim Okulu öğrencileri) ve Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nü (Ahmet Yener Ilköğretim Okulu) ziyaret edecekler, belli bir süre için bu makamları sembolik olarak üstlenecekler.

23 Nisan Perşembe günü saat 09.45’de ilköğretim okulları, izciler, 55. 55. Mknz. Piyade Tugay KomutanlığıBoru Trampet takımı, mülki ve askeri erkan ile halkımızın katılımı ile Atatürk Stadyumu’nda bir kutlama töreni düzenlenecek.

Törende ilk olarak; Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Ahmet Baki Erdoğan ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan halkın ve törene katılan öğrencilerin bayramlarını kutlayacaklar. Hep bir ağızdan okunacak Istiklal Marşı’nın ardından, bayramın açılış konuşmasını Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit gerçekleştirecek. Günün anlam ve önemine uygun okunacak şiirlerin sonrasında ise tüm öğrenciler, “Öğrenci Andı”nı okuyacaklar.

Tören, sırasıyla; Tören geçişi, Kırklareli Atatürk Ilköğretim Okulu’nun Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve öğrenci gruplarının sunacakları gösteriler ile son bulacak.