Atatürk Anadolu Lisesi'nden "Bir Bahar Akşamı" şiir dinletisi

Atatürk Anadolu Lisesi'nden 'Bir Bahar Akşamı' şiir dinletisi

Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Bir Bahar Akşamı” Şiir dinletisi 25 Mayıs Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. 

Saat 20:30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen dinletiye Il Mahalli İdareler Müdürü Aleattin Ikican, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Kırklarelili şiir seven vatandaş katıldı.

Tamamen Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan dinleti de şiirin evrenselliğine ve günlük monoton yazılardan kaçışına dikkat çekildi. Fon müziği eşliğinde şiirler ile yapılan sunumda öğrenciler ülkemizin ve ilimizin tanınmış eserlerini, adeta bir profesyonel gibi seslendirerek, salondaki davetlilere şiir dolu unutulmaz bir gece yaşattı. Sırasıyla okunan birbirinden güzel şiirlere öğrenciler tarafından canlı bir şekilde bazen derin ve etkileyici vokaller bazen de asil enstrümanlar; bağlama, keman ve ney de eşlik etti.

Öğrenciler tarafından okunan ilk şiir ise Şair Şükrü Güzel’in “Papatya” isimli şiiri oldu. Ardından Mehmet Sinan Gür’ün “Incir Ağacı” isimli melankolik ve bir o kadar hüzünlendirici şiiri, dinleti müdavimlerini hüzünlendirdi. Öğrencilerin şiire oranla kendi duygu ve düşüncelerini yaşayarak ve hissederek okuduğu bir diğer eser ise; Ali UIurasba’nın “Sokak Çocuğu” isimli şiiri oldu. Bu şiiri okurken boyacı sandığı ile birlikte güzel bir görsellikte okunan şiir, seyircilerin oldukça beğenisini kazandı. Bir klasik olan “Sokak Çocuğu” şiirinin okunmasının ardından aynı zamanda Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğretmen olan Şair Hakan Büyükdere’nin küçük yaşlarda annesine ithafen yazdığı şiir olan “Haberin var mı?” eseri seslendirildi.

Hakan Büyükdere’nin en güzel şiirlerinden birisi olan “Haberin var mı?” şiirinin ardından Nazım Hikmet’in yıllar önce yurt dışında sürgünde olduğu zamanlarda ülkesine özlemini dile getirdiği “Davet“ şiiri de dinleyicilerin beğenisini kazandı. Büyük usta Nazım Hikmet’in akabinde bir diğer klasik olan Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket Isterim” şiiri seslendirildi. Davetlilerin tüylerini diken diken eden şiirin ardından Nahit Ulvi Akgün’ün “Birisi” isimli şiiri okundu.

Bu şiirlerin okunmasının ardından dinleti; Nazım Hikmet’in “Seviyorum seni”, Ilhan Berk’in “Ne böyle sevdalar gördüm ne böyle ayrılıklar”, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Sevi Şiiri”, Can Yücel’in “Anladım”, Atilla Ilhan ve Erhan Saka’nın “Aysel Git Başımdan”, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bir adın kalmalı”, Yunus Emre’nin “Aşkı aldı benden beni”, Cemal Safi’nin “Tek Hece” ve Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirinin okunmasının ardından dinleti son buldu. Dinletinin sona ermesi ile kürsüye davet edilen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Ramazan Oruç, dinletide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ettikten sonra, konuşmasını yine bir dörtlük ile sonlandırdı. Müdür Oruç’un konuşmasının akabinde program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.