Atatürk İ.Ö.O. öğretmenlerine "Intel Öğretmen Programı" Kursu açıldı

Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri 'Intel Öğretmen Programı Kursu' kapsamında Bilgisayar Eğitimi alıyorlar. 18 Ekim 2010 Pazartesi günü okulun BT Sınıfı'nda başlayan kurs saat 17.00'da tüm öğretmenlerin katılımı ile yapılıyor.


HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı ve Intel Firması arasında imzalanan protokol gereğince yürütülen ve 20 gün sürecek olan kursta okul öğretmenlerine "Intel Öğretmen Programı" proje tabanlı ve öğrenci merkezli eğitime yeni bir bakış açısı kazandırarak öğretmenlere; öğretim tasarımı geliştirmelerinde bilişim teknolojilerini araç olarak kullanmanın yolları gösteriliyor. Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerine bu kursu veren yine aynı okulda görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve IOP Okul Proje Sorumlusu Arif Hikmet Yatıkçı verilen kurs programı hakkında şunları söyledi;
“Bu eğitimi farklı kılan hususlar her eğitim çevresinin kendine has özelliklerinin bulunmasıdır. Eğitimde sınırların kırılması ve imkanların ülkemizdeki her öğrenciye eşit oranda dağıtılmasında en önemli anahtar teknoloji ve bu teknolojinin doğru ve bilinçli kullanılmasıdır.
Atatürk İlköğretim Okulu, öğrencileri, sınıfı ve sosyal çevreleri farklılık gösteren bir ortamda yer almaktadır. Pek çok farklılıkları bünyesinde barındıran okulumuzda öğretmenlerimizin eğitim-öğretim etkinlikleri içinde öğrencileri etkin bireyler haline getirmesi bu programla sağlanabilir.
Atatürk İlköğretim Okulu'nda bu eğitimden geçmeyen 18 öğretmen bulunuyor. Bu öğretmenlerimize 18.10.2010 ile 12.11.2010 tarihleri arasında son bir eğitim daha açılarak tüm öğretmenlerin bu eğitimi tamamlamaları hedefleniyor.”
Yatıkçı yaptığı açıklamanın sonunda her yaş grubundan öğretmenin kursta yer aldığını, öğretmenlerin en yüksek verimi elde edebilmek için ellerinden geleni yaptıkları ifade etti. (c.s.)